BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.502,77
HABER /  GÜNCEL

İkiz plaka şaşkınlığı!

Minibüs fiyatlarını öğrenmek için açık oto pazarına giden bir minibüs sürücüsü büyük şok yaşadı

Abone ol

Adana’da fiyat öğrenmek için oto pazarına giden 28 yaşındaki Bülent Çolaktaş, kendi minibüsünün plakasını başka bir minibüste görünce şaşkına döndü.

Yavuzlar Mahallesi’nde oturan Çolaktaş, Mithat Özsan Bulvarı'ndaki İkinci El Oto Pazarı'na gitti. Çolaktaş pazarda dolaşırken, satılmak üzere bekletilen bir minibüste kendi minibüsüne ait 01 S 1723 plakasının bulunduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Çolaktaş, hemen babasını telefonla arayarak “Bizim minibüsün plakasının aynısı başka bir minibüsün üzerinde takılı, hemen ruhsatı ve minibüsü alıp gel'' diyerek haber verdi.

Oğlunun çağrısı üzerine oto pazarına gelen 55 yaşındaki Ramazan Çolaktaş, yan yana park ettiği minibüslerin üzerindeki plakaların aynı olduğunu görünce polise haber verdi. Çolaktaş’ın ihbarı üzerine gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemede sahte 01 S 1723 plaka takılı olan minibüsün Sedat Bıçaklar'a ait olduğu belirledi. Gerçek plakası 33 DU 284 olan minibüsün Mersin’de hacizli olduğu, bu nedenle sahte plaka takıldığı anlaşıldı. Sahibine ulaşılamayan minübüs Trafik Şubesi otoparkına çekildi.

Gerçek plakanın sahibi Ramazan Çolaktaş, “Aynı plakalı minibüsü görünce gözlerime inanamadım. Bu minibüs öğrenci servisi olarak çalışıyor. Bir hata yapsa, bir olaya karışsa direkt benim başım derde girecekti'' diye konuştu.