BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den flaş EYT ve kuzey Ege adaları açıklamaları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak "Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak, adaletsizlik köklü bir çözüme kavuşturulacaktır.” dedi. Kuzey Ege adalarının egemenlik yetkisinin hukuken artık Türkiye'de olduğunu söyleyen Bahçeli, "Dünyaya ilan ediyorum, hakkımızı yedirmeyiz, hakkımızı çiğnetmeyiz, hakkımıza ve hukukumuza göz koyanların gözünü oyarız." ifadelerini kullandı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin yeni yasama yılının ilk TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

EYT düzenlemesi

''TBMM'de milletimizin beklenti ve taleplerini de birer birer yasalaştırarak hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi EYT'li kardeşlerimizin mağduriyetidir. Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak, adaletsizlik köklü bir çözüme kavuşturulacaktır.''

Anket şirketlerine tepki

"Satılmış anketçilerde eğer yüz kaldıysa sokağa çıkıp çıkmamayı bir kez daha düşünmelerinde yarar olacağı kanaatindeyim. Yıkılan ağaca balta vurmayı alışkanlık haline getirmiş sefillere hatırlatırım ki, Türk Milleti var olduğu sürece 3 hilalin önü kesilemez. MHP, Türkiye'nin son siperidir. Anketler şunu söylemiş, bunu söylemiş. Bizim için vızıltıdır. Biz milletimize bakarız. Milletimiz ne diyorsa onun gereğini yaparız. Üfleyerek hamam ısıtmaya, kişneyerek at doyurmaya çalışanlara aziz Türk Milleti zamanı geldiğinde hesabı çekmek için bekliyorlar. Anayasa değiştirme çoğunluğu için her şeyi yapacağız. "

"8 Ekim'den itibaren sefere çıkıyoruz"

"Cumartesi günü başlamak suretiyle 'adım adım 2023 köyüm benim' sohbet toplantıları ile vatanımızın en ücra köşelerine bir kez daha gönül ve sevda seferine çıkıyoruz. Köylerde olacağız, köylülerimizi ziyaret edeceğiz. 16 Ekim'de Konya'da, 23 Ekim'de de Manisa'da açık hava toplantılarımızı yapacağız. 'Aday belli, karar net' diyeceğiz. Bizim adayımızın sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu sonuna kadar haykıracağız. "

"Göz koyanların gözünü oyarız"

Geldiğimiz bu aşamada, Yunanistan’ın Kuzey Ege adalarıyla Oniki ada üzerindeki egemenlik iddiaları kesinlikle haksız ve hukuksuzdur. İkinci Balkan Savaşı’ndan sonra Londra’da toplanan bir konferansta, Gökçeada, Bozcaada ve Meis Adası Osmanlı İmparatorluğu’na bırakılmıştı.

İşgal altındaki diğer adalar ise askeri maksatlarla kullanılmamak şartıyla ve silahlandırılmamak kaydıyla Yunanistan’a verilmişti. Aslında bu adaların mülkiyeti değil, yalnızca kullanım hakkı Yunanistan’da kalmıştı. Lozan Antlaşması’nın 12’inci maddesi ile bu statüko tescil ve teyit edilmişti.

Bu antlaşmanın 13’üncü maddesine göre de Yunanistan’ın adaları askeri hedefler doğrultusunda kullanamayacağı hükme bağlanmıştı. Fakat Yunanistan bu hükmü kasten, bile bile ihlal ve inkar etmiştir.

Mevcut durum itibarıyla Kuzey Ege Denizi’nde, askersiz ve silahsız olmak kaydıyla Yunanistan’ın kullanımına verilen 9 Türk Adası’nın hepsi A’dan Z’ye asker ve silahla doldurulmuştur. Bu nedenle, Kuzey Ege adaları Taşoz, Semadirek, Limni, Bozbaba, Midilli, İpsara, Sakız, Sisam ve Ahikerya’nın egemenlik yetkisi, mülkiyet hakları, deniz yetki alanlarıyla hava sahası kuşkusuz ve hukuken artık Türkiye’dedir. Aynı şey Oniki ada için de geçerlidir.

Dünyaya ilan ediyorum, hakkımızı yedirmeyiz, hakkımızı çiğnetmeyiz, hakkımızdan vazgeçmeyiz, hakkımıza ve hukukumuza göz koyanların da gözünü oyarız. Hak demek şeref demektir. Şerefimiz için de seve seve şehadeti dahi göze alacağımızı emperyalizmin Miçosu ve onun zalim destekçileri asla akıllarından çıkarmamalıdır. Yunanistan Başbakanı, Türkiye’nin Ege’de yalnız olduğunu söylemiş. Halt etmiş, baltayı taşa vurmuş. Yalnız değiliz, Allah’ımız var, milletimiz var, tarihimiz var, sorulacak hesabımız var, ulaşacağımız zaferlerimiz var. Karnı acıkan katık istemez, uykusu gelen yastık istemez, hedefe kilitlenen rüzgar beklemez."

Kılıçdaroğlu'na "kendi DNA testini yaptır" tavsiyesi

"CHP'nin gazeteci kisveli teröristi kanlı bir eylem düzenledi. 1 polisimiz şehit oldu, 1 polisimiz yaralandı. Bu terörist CHP'nin gazeteci olarak sahip çıktığı bir katildi. PKK'nı sefil beyanına itibar eden Kılıçdaroğlu, terörist için DNA testi istedi. Sayın Kılıçdaroğlu, kimin yolundasın, haber kaynakların nerede ve kimlerdir? DNA testi isterken hiç mi utanmadın?

Bu kadar istekliysen, sana tavsiyem şudur: Kendi DNA testini yaptırırsan, ölen teröristin test sonuçlarını da görmüş ve anlamış olursun. CHP’nin tutuklu ve hükümlü sözde gazetecileri kan döküyor, kurşun atıyor, PKK kamplarında eğitiliyor, anaları ağlatıyor. Teröriste gazeteci diyenler bizim gözümüzde de teröristtir."

"Milletvekillerinden başlasın başörtüsüne"

Başörtüsünü istismar etmenin bir manası yoktur. Bu çözülmüş bir meseledir. Böyle bir yasa TBMM'ye geldiğinde MHP geçmiş dönemde başörtüsü konusunda vermiş olduğu Meclis kararının arkasında durur yeni karara da ihtiyaç olmadığını söyler. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu başörtüsü meselesine bu kadar hassasiyet gösteriyorsa milletvekillerinden başlasın başörtüsüne.''

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Eşinin şehit düştüğü Aktütün'den getirdiği toprağı evinde saklıyor
Foto Galeri Eşinin şehit düştüğü Aktütün'den getirdiği toprağı evinde saklıyor Galeriye Gözat