BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Deprem anındaki şokla öyle bir şey yaptı ki çocukları bağırdı: Çık dışarı

Depremde yıkımın yaşandığı Adıyaman'da ikamet eden 2 çocuk annesi Zeliha Doğan, kıyametin koptuğunu sanarak çocuklarıyla evden dışarı çıkmadığını söyledi. Sarsıntının şiddetiyle açılan pencereleri, o anın verdiği şokla kapatmaya giden Doğan'a, çocukları 'dışarı çık' diye bağırdı. Ne yapacağını şaşıran kadın, dışarı çıktığında her yerin toz duman içinde olduğunu söyledi.

Abone ol

Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen merkez üssü Kahramanmaraş olan depremi Adıyaman'daki evlerinde 2 oğluyla yaşayan Zeliha Doğan depremin şiddetini anlattı.

Çocuğunun deprem esnasında ağlamaklı bir şekilde bağırarak uyandığını ifade eden Doğan, “Gecenin 04.00'ünde uykudayken duvar sesleri geliyordu. Sanki duvarlar bizim üstümüze geliyordu. Oğlum, doğalgaz faturası fazla gelmesin diye o gece geldi bizim odada kaldı. O gece oğlum gece saat 02.00’ye kadar maç izlediği için uykusu çok ağırdı. Deprem esnasında zor uyandı, hem de ağlamaklı bir şekilde. Oğluma dedim korkma, deprem oluyor. Biz de çok korkmuştuk. Deprem olduğu zaman duvarlara bakıyordum, hepsi karşımda kırılıyordu. Ama bizim başımızın üstüne dahi bir şey değmedi. Allah bizi o esnada korudu” dedi.

Depremin şiddetinin büyük olmasından dolayı pencerelerin kendiliğinden açılıp kapandığını ifade eden Doğan, dışarıya çıktıklarında her yerin toz duman olduğunu belirtti.

O panikle pencereleri kapatmaya gitmiş: Çocukları çık dışarı diye bağırdı

Depremden sonra bağrışma seslerinin olduğunu dile getiren Doğan, şunları kaydetti: Biz, deprem bitmeyene kadar bir yere korkudan çıkamadık. Sarsıntıda o kadar kötü sesler geliyordu ki ilk defa böyle bir şey yaşadım. Depremin şiddeti o kadar fazlaydı ki pencereler kendiliğinden açıldı. O panikle pencereleri kapatmaya çalışırken çocuklarım bana çık dışarı diye sesleniyordu.

Depremin şokunda olduğum için ne yapacağımı ve ne alacağımı dahi bilmiyordum. Ondan sonra dışarı çıktığımızda herkes bağırıyordu. Her yer toz duman içerisinde, her yerden duman çıkıyordu. Biz zannettik ki kıyamet kopuyor.”

"Adıyaman’daki evimizden hiçbir şey alamadan geldik"

Depremden birkaç gün sonra Diyarbakır’a gelerek KYK yurduna yerleşen Doğan, “Oğlumun arkadaşı aradı dedi Diyarbakır’a gelin diye. 2 çocuğumu alıp Diyarbakır Selahattin Eyyubi Kredi Yurtlar Kurumu’na yerleştik. Çok şükür yerimiz sıcak, yemeklerimizi de veriyorlar. Yurttan sorumlu memur arkadaşlar düzenli bir şekilde ihtiyacımızı soruyor. Her halimize şükürler olsun. Adıyaman’daki evimizden hiçbir şey alamadan geldik. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, çaresiziz” ifadelerine yer verdi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
'Miss Nankör' diye adı çıktı, Şevval Şahin takipçilerini kızdırdı! "Kendimi bu ülkeye ait hissetmiyorum..."
Foto Galeri 'Miss Nankör' diye adı çıktı, Şevval Şahin takipçilerini kızdırdı! "Kendimi bu ülkeye ait hissetmiyorum..." Galeriye Gözat