BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.247,19
HABER /  GÜNCEL

Denizli'de yangın söndürme helikopteri düştü! Marmaris yangınını söndürmeye gidiyordu

Marmaris'teki yangın söndürme çalışmalarına destek vermek için Kastamonu'dan hareket eden helikopter, Denizli'de yakıt ikmali için iniş yaparken düştü. Kazada 2 kişi can verdi, 5 mürettebat yaralandı.

Abone ol

Çalışmalara destek için giden yangın söndürme helikopteri, Denizli'nin Çardak ilçesi yakınlarında yakıt ikmali yapmak üzere inişe geçtiği sırada kaza kırıma uğradı.

2 kişi hayatını kaybetti, 5 mürettebat yaralı

Olay yerine arama kurtarma ekipleri ile ambulanslar sevk edildi.

Kazada, 2 kişi can verdi, 5 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Denizli Çardak'ta bir helikopter kaza kırıma uğradı. 2 Rus, 5 Türk, toplam 7 mürettebatı olan helikopterde 2 kişi hayatını kaybetti, 5 mürettebat yaralı. Başımız sağ olsun.” denildi.

Bölgede tuz üretimi yapılan Acıgöl sınırlarında faaliyet gösteren özel bir şirkete ait tuz depolama sahasına düşen helikopter için bölgedeki tüm ekipler seferber edildi. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Kimlikleri belli oldu

Ayrıca, helikopterde Türk pilot Ömer Kaan Çakır, Orman Genel Müdürlüğü Temsilcisi Kenan Erdem, kaptan pilot İlya Ivesenkhıo, 2'nci pilot Egor Turkov, mühendis Aleksandr Iakovlev, teknisyenler Alexey Volkov ve Georgıı Onuchin'in mürettebat olarak bulunduğu bildirildi.