BIST 9.953
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.433,19
HABER /  GÜNCEL

Denizde Telekulak kaptan

Sahil Güvenlik Albayı Gür, TBMM Komisyonunda, dinleme yetkisi istedi…

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Sahil Güvenlik de telefon dinleme yetkisi istiyor. TBMM Uyuşturucu ve Kaçakçılığını Araştırma komisyonuna bilgi veren Sahil Güvenlik Komutanlığı temsilcisi, Albay Ahmet Gür, denizlerde telefon dinlemesi yapabilmek için; Sahil Güvenlik Komutanlığı’na telefon dinleme yetkisi verilmesi gerektiğini söyledi.

Albay Gür, MİT, Polis, Jandarma gibi dinleme merkezlerinden yararlanamadıklarını ancak kaçakçılığı önlemek denizde can ve mal emniyetini sağlamak için telefon dinlemeye ihtiyaç duyduklarını anlatarak, “Bazen polisten yardım istiyoruz ama bizim dinleme yetkimiz olursa, görevimizi daha iyi yerine getirebiliriz” dedi. Albay Gür, özellikle insani açıdan telgfon dinlemeye ihtiyaç duyulduğunu belirterek şunları söyledi:

BARINAKLARDA YAKALARIZ
“İnsan kaçakçılığı yapılıyor ve genellikle kötü havalarda yapılıyor. Bu nedenle sık sık batan tekneler oluyor. Telefon dinleme yetkimiz olsa bu kişilere daha çabuk ulaşır ve gereğini yaparız. Mülteci de olsa; insan sonuçta. Bir de balıkçı tekneleri kaçakçılık yapıyor. Yurt dışından geliyor limana girmeden bir balıkçı barınağına girip, yükünü boşaltıyor. Eğer dinleme yetkimiz olsa hangi barınağa girdiğini tespit eder, takip eder yakalarız.”

BİR KÖPEĞİMİZ BİLE YOK
Türkiye yüzölçümünün yarısından fazla bir alanda görev yaptıklarını ancak sadece 4 bin 600 kişilik bir personel kapasitesi bulunduğunu da anlatan Albay Gür, “personel yetersiz, arama sırasında bir köpeğimiz bile yok kullanacak. Cihaz eksiğimiz de var” dedi.

Bu söz üzerine CHP’li Canan Arıtman, “bir köpeğimiz bile yok diyorsanız, gerisini anlatmayla gerek bile yok” dedi. Bu sözler Albay Gür’ü gülümsetti. Gür sözlerini şöyle tamamladı:

“2002-2008 yılları arasında , 6 yıllık süreçte 11 operasyon yaptık. 12 kişi yakalandı. 50 kg. kokain, 45 esrar 39 eroin yakaladık. Yakalanan miktarın azlığı kaçakçılığın az olduğu anlamına gelmez. Ama genel olarak bizim karasularımız uyuşturucu güzergahı değil. Ama yine de önlemler arttırılmalı. Meclis’te bekleyen uluslar arası bir sözleşme yasası var. Onun çıkartılması gerek. Bu durumda uluslar arası sularda da müdahale hakkımız olacak.”