BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,82
ALTIN 2.390,92
HABER /  GÜNCEL

Minik müzisyenlerden şov

Kadıköy Belediyesi'nin çocuklara yönelik ücretsiz müzik kurslarının dönem sonu gösterisi Caddebostan'da yapıldı.

Abone ol

Kadıköy Belediyesi'nin "Çocuklar Notalarla Buluşuyor" adıyla başlattığı çocuklara yönelik ücretsiz müzik kurslarının dönem sonu gösterisi 29 Haziran Pazar günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yaklaşık 8 aydır müzik öğretmenlerinden ücretsiz piyano, keman, solfej ve vurmalı çalgılar dalında kurs gören 600 öğrenci ilk kez sahneye çıkarak yeteneklerini sergilediler.

Barış Manço'nun evinin müzik eğitim merkezine dönüştürülmesinin ardından burada yapılan eğitim çalışmalarından oluşan görüntülerin yer aldığı bir haber- sununun izlenmesiyle başlayan etkinlik çocukların heyecanlı performanslarıyla devam etti.

Caddebostan Kültür Merkezi büyük salonunu hınca hıç dolduran aileler müzik hünerlerini sergileyen miniklerin ilk performanslarında yanlarında olmanın mutluluğunu yaşadılar. İlk olarak 300 kişilik çocuk korosu nota bilgilerini sergiledikleri ortak çalışmayla izleyicilerin karşısına çıktılar. Etkinlik boyunca aileler bir yandan geleceğin yıldızlarının sahneye çıkışlarını moral alkışları ile desteklerken diğer yandan da miniklerin fotoğraflarının çekme yarışındaydılar.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün projelendirdiği müzik eğitimine hafta sonları katılarak müzik yeteneklerini geliştiren minikler, öğrendiklerini ailelerine ve davetlilere sergileyerek örnek bir müzik eğitimi projesinde yer almanın sevincini yakınlarıyla birlikte yaşadılar. Gösteriyi ailelerle birlikte izleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ailelerin çocuklarına çağdaş müzik eğitimi vermelerinin çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

“ Herkesin müzisyen olması şart değil ama hiç değilse bir müzik aleti çalabilmeliler beklide bu çocuklarımız arasında yarının büyük sanatçıları çıkacak. Bu çocuklar hepimizin yarın onların başarıları sadece ailelerini değil hepimizin göğsünü kabartacak. Bu proje önümüzde ki yıl Barış Manço’nun evinde devam edecek bu çocukların arasından daha bir çok Barış Mançoların yetişeceğine inanıyorum. Bütün çocuklarımı şimdiden kutluyorum” dedi.