BIST 9.996
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.440,77
HABER /  GÜNCEL

Kartalda mezuniyet coşkusu

Kartal Belediyesi'nin değerli oyuncuları yetiştiren Kartal Belediyesi Tiyatro Okulu 2007-2008 yılı mezunlarını verdi.

Abone ol

Kartal Belediyesi bünyesinde on yıldır faaliyetlerini sürdüren ve birbirinden değerli oyuncuları yetiştiren Kartal Belediyesi Tiyatro Okulu 2007-2008 yılı mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Kartal’ın sanatta zirveye çıktığını söyledi.

Kartal Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Tiyatro Okulu, 2007-2008 yılı öğrencilerini; kısa oyunlar, müzik dinletisinin de yer aldığı muhteşem bir geceyle mezun etti. On yıldır belediye bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kartal Tiyatro Okulu’nda; oyunculuk, beden dili, diksiyon, sahne bilgisi, tiyatro tarihi, koreografi, gelenekli Türk tiyatrosu, müzik,drama, gitar, bağlama ve ses eğitimi bölümlerinde bulunan, 7 ila 55 yaş arasında değişen, 55 tiyatro ve 10 gitar öğrencisi mezuniyet sevincini yaşadı. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılan mezuniyet törenine Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı, Tiyatro Okulu’nun eski mezunları ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Kartal Belediyesi Sanat Yönetmeni ve pratik uygulama eğitmeni Erdal Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu Emel Sarı, Merve Özyıldırım, Seher Küçükkaya, Gökşin Aksan ve Gitar nota eğitmeni Volkan Aras’tan oluşan eğitmenler; diksiyon, beden dili, ifade, Geleneksel Türk Temaşa Sanatı, dans, drama, gitar ve sahne bilgisi gibi dersler alan Kartal Belediyesi Tiyatro Okulu öğrencileri, sahnelediği elliye yakın oyunla her kesimin takdirini kazandı. Bu güne kadar kartal belediyesi tiyatro okulundan 500 öğrenci eğitim almış oyunları yaklaşık olarak 450.000 sanatsever izlemiştir. Works hop çalışmamız herkese açık olup kayıtlar başlamıştır.

“KARTAL SANATTA ZİRVEYE ÇIKMIŞTIR”

Çeşitli gösterilerin yapıldığı şölende, mezun olanlara Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı ile birlikte diplomalarını veren Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar yaptığı konuşmada, çok önemli mesajlar veren tiyatronun, farklı karakterleri, tepkileri ve psikolojileri yansıtan ayna görevini üstlendiğini söyledi. Tiyatro oyuncularının, başka karakterleri canlandırırken, onun vereceği tepkiyi hissedebilmeyi, kendini başkasının yerine koyabilmeyi kısacası empati oluşturabilmeyi gösterdiğini ifade eden Başkan Arif Dağlar, empati kurabilmeyi başaran toplumlarda sorunların daha kolay çözüleceğini belirtti.

Kartal’ın kültür- sanat etkinlikleriyle zirveye çıktığını vurgulayan Başkan Dağlar, “Tiyatro okulu, aile okulu, yelken okulu, yaz okulu, yazı okulu… Okulların sayısı ne kadar arttırırsak, o kadar kaliteli insan yetiştirmiş oluruz. Ne kadar kaliteli insan yetiştirirsek o kadar da problemleri rahatlıkla çözebiliriz. KARTALİTE, işte bunu sağlıyor. Kaliteyi sizlerle, Kartal’la buluşturuyor.” şeklinde konuştu. Tiyatronun sabır işi olduğunun altını çizen Başkan Dağlar, mezun olanları başarılarından dolayı tebrik ederken, onların gerçek hayattaki rollerinde de başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu.