BIST 9.984
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.427,35
HABER /  POLİTİKA

Ergenekon bir tasfiye sürecidir

Baykal ve ekibi Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti. Baykal, Ergenekon'u değerlendiriyor.

Abone ol

İNTERNETHABER

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, beraberindeki bir grup milletvekiliyle Ankara temsilcisi gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesi Ankara Bürosu'nu ziyaret etti. Baykal çıkıştı gazetecilerin sorularını yanıtladı;

"Muhalefet tasfiye edilmeye çalışılıyor"
İyi dileklerimizi, geçmiş olsun dileklerimizi ifade etmek için bugün Cumhuriyet gazetesinin Ankara bürosunu ziyaret ediyoruz. Bu gözaltı olayları, toplumumuzu çok derinden etkilemiştir ve çok ciddi kaygılarımızı ortaya çıkarmıştır. Yıllardan beri, kimliği her türlü tartışmaların üstünde olan isimlerin gözaltına alınması, toplumda muhalefetin tasfiyesi etkisi yaratmış ve ciddi bir kaygı uyandırmıştır.

Hiçbir gerekçe göstermeden ve delillendirilmeden gözaltıların olması, kaygı vericidir.İnsanlar yarınlarından emin olmalıdır! Bu önemli isimleri gözaltına alınmasını haklı kılacak deliler varsa bunları toplumu tatmin edici biçimde ortaya konulması gerekmektedir. Ordada iddianame yok ama hala tutuklamalar dalga dalga devam etmektedir.

"Erdoğan'ın kafasındaki plan"
Başbakan iktidara gelmeden ben bunları biliyorum demiştir. Erdoğan kafasında bazı planlarla gelmiştir, iktidar yanlısı medya ise sistemli biçimde bunu tetiklemiştir. Türkiye'de bu tür olaylar yaşanıyor, Van'da ki rektörlük suçlamalarında da bunlar yaşanmıştır. Buna toplum olarak tepki göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu muameleyi kabul etmediğimizi söylemeyi bir borç biliyoruz. Söz konusu, Cumhuriyet gazetesi yani sistemin temel kurumu. Böyle bir durumla karşı karşıyayız.