BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu AB'ye vizesiz geçiş için tarih verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Çipras ile gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Avrupa ile vize muafiyetinin Haziran ayında başlayacağını duyurdu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa ile vize muafiyetinin Haziran ayından itibaren uygulamaya geçeceğini söyledi. Davutoğlu, Kilis'teki saldırıyla ilgili olarak da Türkiye'nin kendisine yönelik her türlü saldırıya mukabelede bulunacağını açıkladı.

İzmir’de Yunanistan Başbakanı Tsipras ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa ile vize muafiyetinin

haziran ayında başlayacağını söyledi. Bu konuda muhalefete de çağrıda bulunan Davutoğlu, belirtilen yasaların çıkması halinde muafiyetin başlayacağını açıkladı.

"GÖÇMEN SAYISINDA ARTIŞ OLMAYACAK"

Avrupa ile anlaşma sağlanması halinde Türkiye'reki göçmen sayısında artış olmayacağını belirten Davutoğlu, bugün Kilis'e düşen DEAŞ füzeleriyle ilgili de değerlendirmede bulundu. Yaşananların Suriye'deki ateşkesin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğini belirten Davutoğlu, Türkiye'nin kendisine yönelik her türlü saldırıya mukabelede bulunacağını kaydetti. Davutoğlu şunları söyledi:

KİLİS'E DÜŞEN ROKETLER

Kilis'te üzücü bir olay yaşadık. Kilis'teki sınırımızın öte yakasından DEAŞ tarafından bir roket atışı söz konusu oldu. İki vatandaşımızı kaybettik. Angajman kuralları çerçevesinde misliyle ve daha fazlasıyla mukabele edildi.

Sayın Valimizden ve ilgili güvenlik birimlerimizden gerekli bilgileri aldık. Türkiye'ye yönelik her türlü saldırıya en şiddetli şekilde mukabelede bulunulması konusunda da zaten TSK'ya verilmiş talimatlarımız var. Bu konuda alınacak her türlü tedbir gözden geçirilmiştir. Zaten hazırlıklarımız vardı. Bu da Suriye'deki ateşkesin ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Zaten DEAŞ bir ateşkes tarafı değildi. DEAŞ ile muhalefet, ılımlı muhalefet arasında çatışmalar söz konusuydu. Bu çerçevede Türkiye, Türkiye'ye yönelik her türlü saldırıya dediğim gibi anında mukabelede bulunacaktır.

9 KANUN ÇIKARSA VİZE MUAFİYETİ HAZİRAN'DA

Muhalefet liderlerine çağrıda bulunuyorum. İlgili 9 kanunu çıkarmamız lazım. Çıkarmamız halinde Haziran ayında Türk vatandaşlarına vize uygulaması son bulacak.