BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,54
HABER /  DÜNYA

İsrail'de kanlı gece: 5 ölü 12 yaralı!

İsrail'de meydana gelen saldırılarda 4 Filistinli ve 1 İsraillinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail polis sözcüsü, Filistinli saldırganların öldürüldüğünü duyururken saldırıların polise yönelik olduğu iddia edildi.

Abone ol

İsrail'de iki polisi ağır yaraladığı iddia edilen bir Filistinli öldürülürken, Yafa'da düzenlenen bir diğer saldırıda ise bir israillinin öldüğü açıklandı. İsrail'de akşam saatlerinde meydana gelen olayların tamamının bilançosu ise ağır oldu. İşte yaşananlar;

İsrail polis sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde Doğu Kudüs'te silahlı saldırı düzenleyerek iki İsrail polisini ağır yaraladığı iddia edilen bir Filistinlinin ateş açılarak öldürüldüğü belirtildi.

Bu olaydan yaklaşık bir saat sonra da Yafa kentinde bir Filistinli tarafından düzenlenen bıçaklı saldırıda bir İsraillinin öldüğü, on İsraillinin yaralandığı iddia edildi. Bıçaklı saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen ve Batı Şeria'nın Kalkilya şehrinden olduğu belirtilen Filistinlinin de vurularak öldürüldüğü ifade edildi.

Bu iki olaydan önce de Doğu Kudüs'te "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen Filistinli bir kadınla, Petah Tikva kentinde bıçaklı saldırı düzenlediği iddia edilen Filistinli bir erkek İsrail polisi tarafından vurularak öldürülmüştü.

Böylece İsrail'de bugün yaşanan olaylarda ölenlerin sayısı 5'e, yaralananların sayısı 12'ye yükseldi.