BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

BM'den AB-Türkiye çözümüne tepki!

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında görüşen mülteciler planına Birleşmiş Milletler'den eleştiri geldi.

Abone ol

Türkiye ile AB arasında Suriyeli mülteciler konusundaki görüşmeler sürerken, olası mutabakata Birleşmiş Milletler'den tepki geldi. BM sözcülerinden William Spinder, Suriyeli sığınmacıların toplu bir şekilde Türkiye'ye gönderilmesini öngören düzenlemeden endişe duyduklarını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) sözcülerinden William Spinder, Türkiye ile AB arasında Suriyeli mültecilerin iadesi konusundaki görüşmelere tepki gösterdi. Olası bir mutabakatta sığınmacıların toplu biçimde Türkiye'ye gönderilmesinden kaygı duyduklarını ifade eden Spinder, şöyle konuştu:

"Türkiye halihazırda 3 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Daha fazla sığınmacının Türkiye'ye geri gönderilmesinin çok iyi bir fikir olduğunu düşünmüyoruz. Bunun yerine Avrupa'da bulunan mültecilerin Avrupa Birliği ülkelerine, Arap ülkelerine, Avusturya ve ABD'de ile diğer ülkelere yeniden yerleştirilmelerini istiyoruz".

İNSAN HAKLARI UYARISI

Diğer taraftan Yüksek Komiserlikten Avrupa Bürosu Direktörü Vincent Cochetel yaptığı açıklamada, yabancıların topluca sınır dışı edilmesinin Avrupa İnsan Hakları Yasası'na aykırı olduğunu söyledi. Cochetel, böyle bir durumun yasalara göre mümkün olmadığını ifade ederek Türkiye ile Avrupa Birliği'nin çözüm için başka yollar araması gerektiğini kaydetti.