BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  SPOR

Daum ve futbolculara taciz

Fenerbahçe kafilesi protestolarla karşılandı. Taraftarlar Daum ve futbolculara tepki gösterdi.

Abone ol

Turkcell Süper Ligi'ndeki son maçında Denizlispor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe İstanbul'a geldi.

Sarı-lacivertlileri Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaklaşık 100 kişilik bir taraftar grubu karşıladı. Havalimanında bekleyen taraftarlar ikiye bölündü. Bir grup taraftar futbolculara destek verirken bir grup da futbolcuları
protesto etti.

Kafileyi protesto eden grup eleştirilerini özellikle teknik direktör Christoph Daum'a çevirirken, Alman çalıştırıcı için ''istifa'' tezahüratları yapıldı. Taraftarların, Alman teknik adam için zaman zaman küfürlü tezahürat yaptıkları da duyuldu.

Havalimanından önce Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler çıktı. Yöneticiler, futbolcuların otobüse binmelerini ve yola çıkmalarını bekledikten sonra, havalimanından ayrıldı. Alex ve Aurelio'nun PAF takım için getirilen otobüsle havalimanından ayrıldığı görüldü. Anelka da takımdan ayrı giderken, teknik direktör Daum havalimanından taksiyle ayrıldı.

Alex'e bazı taraftarlar sevgi gösterilerinde bulunurken, Brezilyalı futbolcu bazı taraftarların da tepkisiyle karşılaştı.

OTOBÜSÜN ÖNÜ KESİLDİ

Sarı-lacivertli takımı taşıyan otobüsü çok sayıda taraftar araç konvoyu yaparak Samandıra Tesisleri'ne kadar takip etti. Yol boyunca takımı takip eden bazı araçların, TEM otoyolunda araçlarının camlarından sarkarak futbolcuları tepki gösterdiği gözlendi.

TEM otoyolunda meşaleler yakarak ara ara otobüsün önüne geçen taraftar araçları, zaman zaman takımı taşıyan otobüsü yavaşlattı. Taraftarlar Samandıra Tesisleri'nin girişine yaklaşık 300 metre kala takım otobüsünün önünü keserek futbolculara yoğun tepki gösterdi.

Bir anda araçlarından inen taraftarlar otobüsün etrafını sararak futbolculara tepki verdi. Bu esnada Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı diafonla seslendiği taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Taraftarların yaşanan gergin anda otobüsün üzerine yumurta ile bazı maddeler attığı görüldü.

Takım otobüsünü takip eden özel güvenlik birimlerinin de araya girmesiyle taraftarlar aracın önünü açtı ve otobüs yaşanan gerginliğin ardından tesislere girdi. Öfkeli taraftarlar bu kez tesislerin önünde bekleyerek tepkilerini
sürdürdüler.