BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

GALATASARAY ŞAMPİYON

Galatasaray-Kayserispor karşısında 3-0 galip geldi. Sarı kırmızılılar bu sonuçla şampiyon oldu!

Abone ol

Turkcell Süper Ligi'nin son haftasında Galatasaray ile Kayserispor, Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı, Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

2. dakikada soldan hızla atağa kalkan Kayserispor'da Bülent topu ayağından fazla açınca, kalesini terkeden Mondragon meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

4. dakikada Sabri'nin pasıyla ceza sahası sol çaprazında topu kontrol eden Hasan Kabze'in vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten dönerken, pozisyonu takip eden İliç'in şutunda ise meşin yuvarlak bu kez yan direkten geri geldi ve defans tehlikeyi uzaklaştırdı.


13. dakikada Hasan Şaş'ın sağdan ortasında defansın arkasına sarkan Hasan Kabze'nin vuruşu istediği gibi olmayınca, kaleci Ivankov, uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.


18. dakikada Hasan Şaş'ın sağdan ortasına ön direk altı pas çizgisi üzerinde iyi yükselen İliç, şık bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturarak Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.


22. dakikada Hakan'ın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Sabri'nin sert vuruşunda, meşin yuvarlak defansa da çarptıktan sonra Ivankov'un ellerinde kaldı.


25. dakikada soldan Sabri'nin yaptığı ortaya ceza sahası içinde Kayserisporlu Johnson'ın ters kafa vuruşunda, kaleci Ivankov çizgi üzerinde meşin yuvarlağı kontrol ederek tehlikeyi önledi.


Her iki takımın da çabaları kalan sürede gol getirmeyince mücadelenin ilk yarısı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğünde sona erdi.



İkinci yarı başlar başlamaz Sabri topu aldı ve tüm rakiplerini geçerek Galatasaray'ın ikinci golünü attı.

47 dakika Ali Sami Yen'de karşılaşmanın başlaması için Denizli Atatürk Stadından gelecek ses bekleniyor. Her iki şehir arasında Federasyon yetkilileri tarafından telefon bağlantısı kuruldu. Karşılaşma şu anda başladı. İkinci yarıya Kayseri hızlı başladı. Maç ilk yarı bittikten sonra yaklaşık 25 dakika sonra başladı. İkinci dakikanın içerisindeyiz. Galatasaray taraftarlarının desteği sürüyor.

49. dakika Galatasaray ikinci golü buldu. Sabri, sol kanattan cezasahasına girdi, önünü boşalttı ve yerden surt vurarak takımını 2-0 öne geçiren golü attı.

50. dakika gole rağmen Kayserispor maç bırakmadı. Kayserispor İlhan'la gole çok yaklaştı. İlhan, Tomas'ı güzel bir hareketle geçti. Karşısında Mondragon ve İlhan güzel bir çalımla topu vuruyor ancak top Mondragon'da kalıyor.

52. dakika Soldan gelen ortayı Sabri Hasan Kabze'ye indirdi, altı pas içindeki Hasan Kabze sırtı kaleye dönük durumda vurdu, kaleci Ivankov'dan dönen top tekrar kendisine çarpıp auta çıktı.

69. dakika Hasan Şaş'ın ceza sahasına yaptığı ortaya Hasan Kabze kafa vurdu ama top kaleci Ivankov'un kontrolünde yandan auta çıktı.

83 dakikadayız. Ali Sami Yen'de maç artık unutuldu. Tüm gözler Denizli'ye çevrildi. Gatalasaray'ın ataklarının dışında Denizli'den gelen seslerle taraftar bir oturup bir kalkıyor.

Sabri füze gibi bir şutla topu ağlarla bulaştırdı. 85 dakikasındayız ve artık tüm gözler Denizli'ye çevrildi.

Ve karşılaşma Galatasaray'ın attığı 3 golle son buldu. Fenerbahçe şu anda Denizli'de beraberliği yakaladı. Şimdi gözler hakeme çevrildi. Ve maç 16 dakika sürdü. Ve sonunda Galatasaray şampiyon oldu.