BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,85
ALTIN 2.461,69
HABER /  DÜNYA

Kürtlerin ilginç rekoru

ABD askerlerinin son günlerde bombaladığı Telafer'de Kürtler bir gecede mahalle kuruyor!

Abone ol

ABD askerlerinin son günlerde bombaladığı Telafer Kenti'ndeki Araplar'ın, Irak'ın güneyine doğru göç ettiği belirtilirken, Kürtlerin, Kuzey Irak'ın Kerkük ve Telafer Kenti'nde bir gecede mahalle kurdukları iddia ediliyor.

Özellikle Türkmen ve Araplar'ın yoğunlukta yaşadığı Telafer Kenti'nde, saldırı ve tacizler yapılarak halkın göçe zorlandığı, göç eden Araplar ve Türkmenler'in yerine ise peşmergelerin yerleştirildiği iddia ediliyor. Benzer bir şekilde Kerkük'te peşmergelerin bir gecede köy ve mahalleler kurduklarını kaydeden Irak Türkmen Meclisi Genel Sekreteri Yunus Bayraktar, Kerkük'ün Kürt'leştirilmeye çalışıldığını söyledi. Bayraktar, Kerkük ve Telafer'in peşmergelere teslimi için ABD gözetiminde büyük bir çalışma yürütüldüğünü de iddia etti.

Türkmen kentlerinin gelecek yıl yapılacak olan referandumla, kurulması planlanan Kürt devletine bağlanması isteniyor. Bu nedenle, ABD'nin saldırıları sonucunda Telafer Kenti'ni boşaltmak zorunda kalan Türkmenler'in yerine, Barzani'nin peşmergelerinin yerleştiği söyleniyor. Irak'ta bulunan bazı Türkmenler ise PKK'lı teröristlerin Kerkük'ten sonra Telafer'e de yerleştirildiğini söyledi. Türkmeneli Partisi Genel Sekreteri İstibrak Yazaroğlu, kendilerine gelen bilgilere göre Telafer'de yapılan saldırılardan dolayı boşaltılan Telafer'in semtlerine çok sayıda peşmerge ve PKK'lı militanın yerleştirildiğini söyledi. Benzer bir şekilde Kerkük'te de peşmergelerin bir gecede köy ve mahalleler kurduklarını belirten Yazaroğlu, kanlarının son damlasına kadar Kerkük için mücadele edeceklerini belirtti. Kerkük'te isminin açıklanmasını istemeyen bazı Kürtler ise, yerleştirilen Kürtler'in masraflarının IKDP ve IKYB tarafından karşılandığını belirtti.