BIST 10.922
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.501,28
HABER /  POLİTİKA

Gülden çarpıcı sözler

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimi için çarpıcı açıklamalarda bulundu

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerle ilgili olarak, “Bir kez daha söylüyorum; bu, partimizin ve hükümetimizin kararıdır. Her şey vaktinde olacak ve hepsinin kuralları bellidir ve hepsini de günü geldiğinde konuşacağız” dedi.

Gül, AK Parti Bursa İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bütün annelerin “Anneler Günü”nü kutladığını, böylesine önemli bir günde özellikle ülke için şehit olanların annelerini şükranla andığını söyledi.
Türkiye'nin, 2000-2001 yıllarında çok büyük krizler yaşadığını, milletin çok acı çektiğini ifade eden Gül, AK Parti iktidarı sayesinde köklü bir değişimin gerçekleştiğini, çözülememiş, kronikleşmiş sorunların çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Gül, ekonomi, demokrasi ve politika alanında yapılan önemli işler sayesinde, geçmişte tabu olan birçok şeyin artık normal sayıldığını dile getirerek, başarılara rağmen katedilmesi gereken daha çok mesafe olduğunu ifade etti.
“Din, düşünce özgürlüğü ve şeffaflık konularında sıkıntı varsa”, bunların çözümünde de kendilerine güvenilmesini isteyen Gül, geçmişte, ”partilerin rüyası veya vaadi” niteliğindeki sözlerin, bugün AK Parti tarafından teker teker yerine getirildiğini vurguladı.

Özellikle ekonomik ve sosyal alanda çok büyük değişim ve dönüşüm yaşandığını belirten Gül, enflasyonun 40 yıldır ilk defa tek haneli rakamlara indirildiğini, faizlerin yüzde 70'lerden yüzde 13'lere düşürüldüğünü ve bu sayede 100 milyar dolara yakın tasarruf sağlandığını kaydetti. Gül, kişi başına düşen milli gelirin Cumhuriyet tarihinde ilk defa 5 bin dolara yükseldiğini, artık ev almak için insanların sıraya girdiğini söyledi.

“BİZİ HİÇ KİMSE İŞİMİZDEN ALIKOYAMAZ”

Gül, çağdaşlık ve modernlikten bahsedenlerin, bu gelişmeleri iyi izlemeleri gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
“Şimdi bizi meşgul edip lafa tutmaya çalışıyorlar. Vay efendim (Cumhurbaşkanlığı seçimi nasıl olacakmış), (genel seçim erken olacakmış). Bir kez daha söylüyorum buradan; Genel Başkanımız, Başbakanımız defalarca söyledi, bu, partimizin ve hükümetimizin kararıdır. Her şey vaktinde olacak, hepsinin kuralları bellidir ve hepsini de günü geldiğinde konuşacağız. Bizi hiç kimse işimizden alıkoyamaz. Biz bu bilinç ve bu şuur içindeyiz, çünkü yapılacak daha çok şey var. Kaybedilmiş yılların kazanılması lazım, bu yolların tamamlanması lazım. Bakın bizden önce, bütün Cumhuriyet tarihi boyunca, Türkiye'de 3 bin 800 kilometre çift yol yapılmış. AK Parti iktidarında 3.5 yılda yapılan çift yolların uzunluğu 6 bin kilometreden daha fazla. Şimdi çağdaşlık, halka hizmet bu...”

Dış politikada da çok önemli olaylar olduğunu, çevre ülkelerde savaşlar, gerilimler yaşandığını belirten Gül, buna rağmen Türkiye'nin evinin içini düzene koyduğunu, ekonomiyi sağlam hale getirdiğini vurguladı.

Gül, AB sürecinde önemli adımlar atıldığını, ancak 1960 yılında atılan ilk adımın ardından birçok fırsatın kaçırıldığını, AK Parti hükümetinin bu konuda hem Türk halkına karşı sorumluluğunu hem de AB'ye karşı yükümlülüklerini yerine getirdiğini dile getirdi.

Gül, birçok partinin küçük salonlarda kongre yaparken, AK Parti'nin kongrelerinin spor salonlarına sığmadığını, statlarda yapıldığını kaydederek, AK Parti'nin bütün Türkiye'nin partisi olduğunu sözlerine ekledi.

Divan başkanlığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yaptığı kongreye, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve bazı milletvekilleri katıldı.