BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.402,58
HABER /  SPOR

Denizli bunu hep yapıyor

Şampiyonluğu Galatasaray'a getiren Denizlispor, daha önce de ligin zirvesini bir kez değiştirmişti

Abone ol

Turkcell Süper Ligi'nde, sahasında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak ligde kalmayı başaran Denizlispor, şampiyonluğu da Galatasaray'a getirirken, daha önce de bir kez ligin zirvesini değiştirmişti.

Fenerbahçe ile berabere kalarak rakibinin yaşadığı puan kaybı sonrası şampiyonluğunu engelleyen Denizlispor, 19 yıl önce de aynı şeyi Beşiktaş'a yapmıştı.

Yeşil-siyahlılar, 1986-87 sezonunda Beşiktaş ile Galatasaray arasında yaşanan şampiyonluk mücadelesinde 31 Mayıs 1987'de, 36 maçlıklig maratonunda 35. haftada İstanbul'da Beşiktaş ile berabere kalarak Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda önünü açmıştı.

Ligin 35. haftasına Beşiktaş, aynı puanla, ancak gol averajıyla lider girerken, Denizlispor karşısında kaybettiği puanla şampiyonluktan olmuştu. Maçın 86. dakikasına kadar 1-0 önde olan Beşiktaş, Denizlisporlu Erol'un frikikten attığı gole engel olamayınca 1-1 berabere kalmıştı.

Galatasaray, Beşiktaş'ın aldığı bu beraberlikle son haftaya önde girerken, ligdeki son karşılaşmasını da kazanarak, 15 yıllık aradan sonra şampiyonluğunu ilan etmişti.

Denizlispor, 19 yıl sonra bu sefer 2005-06 sezonunda ligin son haftasına averajla lider olarak giren Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etti. Yeşil-siyahlılar, kendileri için de kritik olan karşılaşmadan 1-1 berabere kalarak hem ligde kalma başarısı gösterdi hem de Galatasaray'ın şampiyon olmasını sağladı.