BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dadaş Film Festival'i başlıyor

Dadaş Film tarafından Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 5. Uluslararası Dadaş Film Festivali 20 Ekim’de başlıyor.

Abone ol

Dadaş Film tarafından Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla geleneksel olarak düzenlenen 5. Uluslarası Dadaş Film Festivali 20 Ekim’de start alıyor.

Çifte Minareli Medresede ünlü sinema sanatçısı Türkan Şoray’ın filmlerinde giydiği kıyafetlerin ve film afişlerinin sergilenmesi ile başlayacak olan Festival kortej ile devam edecek. Festival etkinlikleri kapsamında aynı gün akşam onur ödülleri sahiplerini bulacak.

Dadaş Film Festivali’nde bu yılın onur ödülleri Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray ve “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” filminin yönetmeni Ertem Göreç’e verilecek Türkan Şoray’ın yanı sıra sinemanın yeni yüzlerinin ve yönetmenlerinin katılacağı Festivale yaptığı film müzikleri ile tanınan usta sanatçı Cahit Berkay ve Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca Film müziklerinden oluşan bir konser verecek.

Sunuculuğunu Mesut Yar’ın üstelnediği festivalin jüri üyeliğini ise Film eleştirmeni Atilla Dorsay, Burçak Evren, Duygu Sağıroğlu ve Oyuncu Zeynep Gülmez yapacak. Juri üyelerinin not vereceği yarışma filmleri ise şu şekilde; Bal, Cosmos, Yüreğine Sor, Nefes, Eyvah Eyvah, Vavien Taylan Kardeşler, Aşk Geliyorum Demez, Festivalin beşinci yılında ise etkinlik olarak bir ilke imza atılacak ve ilk kez “Sinema Okulu ve Atölye Çalışmaları” gerçekleştirilecek.

Sinema okulunda Burçak Evren (Sinema Tarihi), Atilla Dorsay (Film Analizi), Duygu Sağıroğlu (Yapım Yönetim), Cahit Berkay (Sinemada Müzik), Mesut Yar (Tv Programcılığı), Cemal Şan (Senaryo), Oğuz Makal (Kurgu) eğitmen olarak yer alacak. Her sene bir ülkenin sinemasının konuk edildiği festivalin bu sene ki konuk ülkesi Fransa. Fransa sinemasından filmler gösterilecek ve Fransız Sinematek ve Türk Sinematek ile ilgili paneller düzenlenecek.

Dadaş Film adına festivali düzenleyen Nil Gürpınar, yaptıkları festivale her sene yenilikler katarak yollarına devam ettiklerini sağlam bir ekiple gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Gürpınar, “Doğu’da bir film festivali gerçekleştirmek elbette zor ama yaptığımız iş başarıya ulaştığında çekilen tüm zorluklar siliniyor. 5. sini düzenlediğimiz festival için geri sayım başladı. Sinemamızın değerli sanatçı ve akademisyenlerinden oluşan Jüri üyeleri, sinema okulu ve atölye gibi yeniliklerle üniversite öğrencilerine yararlı olmayı amamçlıyoruz. Bu sene hem üniversite öğrencilerininden hem de halktan iyi bir katılım olacağına inanıyorum” diye konuştu.