BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.401,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konya'da görme engelliler baston bıraktı

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi üyesi görme engelliler, toplu ulaşımda yaşadıkları sorunlara dikkat çekebilmek için eylem yaptılar.

Abone ol

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi üyesi görme engelliler, toplu ulaşımda yaşadıkları sorunlara dikkat çekebilmek için ellerindeki beyaz bastonları yere bırakarak eylem yaptı.

Kayalıpark otobüs durakları önünde toplanan grup adına konuşan Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, hükümet tarafından 67 ay önce çıkarılan Engeliler Yasası'nda engellilerin toplu ulaşımda rahatça seyahat edebilmesi için yerel yönetimlerin gerekli çalışmaları yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Bu yasal zorunluluğun Konya'da henüz uygulamaya geçirilmediğini iddia eden Veli Özağan, "Halen otobüslere binerken gerek tamamen gerekse kısmen görme engeli olan vatandaşların yaşadığı zorluklar devam ediyor. Hangi otobüse bineceğimizi ve bindiğimiz otobüste hangi durakta ineceğimizi belirten sesli uyarı sistemleri ile ilgili bir öneride bulunmuştuk. Ancak bu konuda bir çalışma başlatılmadı. Bu nedenle bugün burada toplanıp ellerimizdeki beyaz bastonları yere bırakarak bu duruma tepkimizi dile getiriyoruz. Görme engellilerin toplu ulaşımdan yararlanma hakkı mutlaka verilmeli ve bununla ilgili gerekli çalışma mutlaka yapılmalıdır" dedi.

Konuşmaların ardından görme engelliler, ellerindeki beyaz bastonları kaldırıma bırakarak bir süre slogan attı.