BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,84
ALTIN 2.432,50
HABER /  GÜNCEL

Sen üç günde pantolonunu çıkartamazsın

Şili'deki maden kazası siyasetçilerin dilinde. Eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Çalışma Bakanı Dinçer'e öyle bir laf etti ki.

Abone ol

Yaşar Okuyan, Şili’de 69 gün sonra yeraltından çıkarılan madencilerle ilgili ‘3 günde çıkartırdık’ açıklamasında bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’e yüklendi.

Okuyan, “Tutup, “Türkiye’de olsa 3 günde çıkartırdık’ diyor. Sen 3 günde pantolonunu çıkartamazsın” diye cevap verdi.

"DÜNYAYA REZİL OLDUK"

Yalova'da Başkent Üniversitesi Diyaliz Merkezi’nin açılış törenine katılan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Okuyan, Şili'yi örnek gösterdiği konuşmasında hem Dinçer'e hem de Erdoğan'a tepki gösterdi:

"Biz ne yaptık. Başbakan geldi. 10 dakika sonra orada da tepkiyi görünce hemen tüydü. Çalışma Bakanı, Enerji Bakanı geldiler. Ateş aldılar gittiler. Sonra ‘Cenazeleri çıkardık’ dediler. Tabutların içindeki cesetleri sahiplerine vermeyi beceremediler. Bu utanmazlıktır, skandaldır. İki madencinin cesedine 5 ay olmasına rağmen ulaşılamadı. Başbakan geldiğinde bir laf etti. ‘Madencinin kaderidir’ dedi. Kaderden bahsediyor. Madem ölüm kaderse, sen neden bin tane koruma ile geziyorsun. Çalışma Bakanı da çıktı ‘Güzel öldüler’ dedi. Ben Bakan Dinçer’in oturduğu koltukta yıllarca oturdum. Gelsin bu konuları benimle tartışsın. Hem de istediği yandaş medya kanalında tartışalım. Tutup ‘Türkiye’de olsa 3 günde çıkartırdık’ diyor. Sen 3 günde pantolonunu çıkartamazsın. Zonguldak’ta halen 2 ceset duruyor. Dünyaya rezil olduk.”