BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çanakkale'de önlük giydirme töreni

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, Önlük Giydirme Töreninin Troia Kültür Merkezi’nde düzenlendiği bildirildi.

Abone ol

Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2010 – 2011 Akademik Yılı Önlük Giydirme Töreni Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Yaylılar Dörtlüsü Grubu’nun müzik dinletisi ile başlayan törenin açılış konuşmaları Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay ve Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir tarafından yapıldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay, konuşmasında hekimlik mesleğinin aklını bilimin ışığına, gönlünü insan sevgisine açmış insanların mesleği olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Ersay, ÇOMÜ Tıp Fakültesi’nin oldukça genç olmasına rağmen öğrenciler tarafından birçok eski ve köklü tıp fakültelerine oranla hep üst düzeyde tercih edildiğini de vurguladı. Prof. Dr. Ersay, Tıp Fakültesi’nin yakalamış olduğu önemli başarılardan dolayı da Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ifade ederek, başarılı ve verimli bir eğitim dönemi diledi. Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir ise yaptığı konuşmada ÇOMÜ’nün kurumsallaşma sürecini hızla sürdüren ve böylelikle geleneklerini, değerlerini oluşturan bir üniversite olduğunun altını çizerek, Tıp Fakültesi’nin bugün geldiği noktanın oldukça parlak olduğunu belirtti.

Tıp Fakültesi’nin sahip olduğu akademik, idari kadro ile çok ileri noktalara geleceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, bu anlamda da Tıp Fakültesi’ne getirdiği önemli katkılardan dolayı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay ve ekibine içtenlikle teşekkür ettiğini bildirdi. Açılış konuşmalarından sonra Önlük Giydirme Törenine geçildi ve öğrencilere önlükleri giydirildi. Törenden sonra ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Akgün başkanlığında "ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğrenci Andı" öğrenciler tarafından okundu. Törenden sonra öğrencilere ilk dersi Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu verdi. Üroloji eğitimi hakkında öğrencilere bilgi veren Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, Tıp alanında Türkiye’nin çok iyi bir konumda bulunduğunu ve bundan iftihar etmek gerektiğini de konuşmasında belirtti.

Törene Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Akgün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay, Asker Hastanesi Baştabibi Dz.Tbp.Alb. İ.Ethem Karaşen, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi ve Başkanı Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu ile çok sayıda doktor, öğrenci velisi ve öğrenci katıldı.