BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Polisten Çin malı operasyonu

Çinli bir kadının liderliğini yaptığı çete, 2 aylık takibi sonucunda İstanbul'da polis tarafından yakalandı.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Çin'den kaçak eşya getirileceği ihbarı üzerine soruşturma başlattı.

2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Çin'den gelen ve Haydarpaşa Limanı'na yanaşan gemi takibe alındı. Şüpheliler gemiden indirilerek gümrüğe getirilen malzemelerin fiyatı çok düşük olan etiket olduğunu beyan etti. TIR'lara yüklenen malzemeler depolara götürüldü. Malzemeler Esenler, Beylikdüzü ve Üsküdar'daki depolara yerleştirildikten sonra operasyon başladı. 

ÇİN'Lİ KADIN YÖNETİYOR

Depo ve antrepolara yapılan baskınlar da piyasa değeri 2 buçuk milyon lira olan 300 bin kaçak çanta,cüzdan ve kulaklık gibi eşya ile bin 112 adet kaçak oto yedek parçası ele geçirildi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Çin'li kadın X.Y'nin şebekenin ele başı olduğu ve kaçak eşyaları bu kadının temin ettiği ifade edildi. Emniyette sorguları tamamlanan 8 kişi, 5607 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet suçundan adliyeye sevk edildi. Çin'den getirilen ve ele geçirilen malzemelerin insan sağlığına zararlı maddeler içerdiği öne sürüldü