BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın köylüleri şaşkın 'yol inşaatı' denildi bakın ne çıktı!

RİZE'nin Güneysu ilçesinde iki yıl önce başlatılan ve ‘yol inşaatı’ denilen çalışmanın aslında mahkemece iptal edilen HES projesi olduğu anlaşılınca vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyette bulundu.

Abone ol

Güneysu’da yapılmak istenen hidroelektrik santralının (HES) ikinci kez iptali için 15 Ocak’ta idare mahkemesine başvuran, ardından imza kampanyası başlatan Güneysulular, hukuksuz HES projesini 30 Ocak’ta da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyet ettiler.

Hürriyet'ten Aysel Alp imzalı habere göre şikâyet başvurusunda, Güneysu Alicik I ve II HES projesinin yasal izinleri alınmadan inşaatına başlandığı, bu nedenle durdurulması istendi. CİMER’e yapılan şikâyet, DSİ Bölge Müdürlüğü aracılığıyla yanıtlandı.

Para cezası verildi inşaat durduruldu

CİMER’in ilettiği DSİ yazısında, hem şirkete para cezası kesildiği hem de projenin ivedilikle durdurulmasının istendiği belirtilerek özetle şöyle denildi: “Bölge Müdürlüğümüzce proje sahasında yapılan incelemelerde yer teslimi yapılmadan cebri boru imalat çalışmalarına başlandığı tespit edilmiş olup, 6200 sayılı Kanun ve Su Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında şirkete idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca gerekli tüm yasal izinler alınıncaya kadar her türlü güvenlik önlemi alınarak sahadaki projeye ait çalışmaların ivedilikle durdurulması gerektiği şirkete bildirilmiştir.”

Cumhrbaşkanı'nın köylüleri tepkili

Handüzü Yaylası Koruma Derneği Başkanı Ceyhun Kalender adına Rize İdare Mahkemesi’nde projenin iptali için dava açan ve Derelerin Kardeşliği Platformu’nun kurucu başkanı da olan avukat Remzi Kazmaz, CİMER’den gelen yanıtı şöyle değerlendirdi:

“Cumhurbaşkanı’nın köyünde derelerimizin kurumasına neden olan, Karayolları’nın yasal olmayan çalışmaları nedeniyle para cezası kestiği bu şirketin çalışmasına hâlâ daha nasıl izin verildiğine köylülerimiz şaşırıyor. DSİ’nin şirkete yaptığı ihtar var. Çünkü dere suyunun debisi önceki yıllara oranla azalmış. Tekrar ölçüm yapılıncaya kadar çalışmalarının durdurulması uyarısına rağmen şirket çalışmaya devam ediyor. Biz yeni bir şikâyet başvurusu yaptık.” 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Lisede yediği dayak şampiyonluğun yolunu açtı
Foto Galeri Lisede yediği dayak şampiyonluğun yolunu açtı Galeriye Gözat