BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
POLİTİKA

Endonezya'daki NATO liderleri toplantısı! Erdoğan'dan 'önemsiz işlere gitmeye gerek yok' cevabı

G-20 Zirvesi için Endonezya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın toplantısında "Biden'in NATO üyesi ülkelerin liderleriyle yaptığı toplantıya neden çağrılmadınız" diye sordu. Erdoğan, "Bizi önemli işlere davet ediyorlar. Önemsiz olan işlere gitmemize de gerek yok" cevabı verdi.

Türkiye, NATO üyesi olmasında rağmen "NATO ve G7 liderlerinin Bali'deki G20 Zirvesi kapsamında yaptığı ortak açıklama"da yer almadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'da gerçekleştirdiği basın toplantısında provokasyon peşindeki gazetecinin sorusuna öyle bir cevap verdi ki gazeteci sus us oldu.

Hangi NATO üyeleri katıldı?

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, G20 Zirvesi sırasında G7 ve zirvedeki NATO liderlerini bir araya getiren toplantıda Kanada, AB Komisyonu, AB Konseyi, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Hollanda, İspanya, ABD ve Birleşik Krallık liderlerinin bulunduğu belirtildi. G20 Zirvesi'nde bulunan NATO liderleri arasında toplantıda sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yer almadı. 

Polonya'ya düşen bomba

Toplantıdan sonra Beyaz Saray tarafından yayımlanan ortak açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna şehirlerine ve sivil altyapıya yaptığı barbarca saldırıları kınıyoruz" denildi.  Açıklamada ayrıca toplantıda Polonya'ya dün akşam düşen füzenin de ele alındığı ve tüm liderlerin Varşova'ya soruşturma için destek vermeye hazır olduğu belirtildi. Tüm liderler, Ukrayna'ya desteklerini de yineledi. 

Gazeteci 'Kostantin' 'neden yoktunuz' diye sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Endonezya'da düzenlediği basın toplantısında Kostantin isimli gazeteci, "ABD Başkanı Joe Biden, birçok NATO üyesi ülke ile birlikte otelde başka bir toplantı yaptı. Siz neden orada yoktunuz? NATO üyeleri arasında herhangi bir bölünme görüyor musunuz?"  diye sordu. Soru üzerine yüzünde alaycı bir gülümseme beliren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu cevabı verdi:

Önemsiz olan işlere gitmemize de gerek yok

"Kostantin, 6 ülke bir araya gelmiş. Diğer 20 NATO üyesi ülkeyi niye sormuyorsun? Demek ki bizi arama imkanları o esnada olmamış olabilir. Çok da önemli değil. Konuşulan şey de füzenin markası nedir, ne değildir? Sayın Biden, zaten füzenin Rus yapımı olmadığını söyledi. Çok da önemli değil, bizi önemli işlere davet ediyorlar. Önemsiz olan işlere gitmemize de gerek yok. Okey?”

Sitene Ekle