BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.427,58
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan KPSS için talimat verdi Devlet Denetleme Kurulu Başkanı ilk kez konuştu! Bugün başlıyor!

KPSS'deki aynı soru skandalı sonrası Devlet Denetleme Kurulu'ndan ilk açıklama geldi. KPSS'de cevap anahtarının ÖSYM tarafından yayınlanması sonrası soruların bazılarının Yediiklim Yayınevi'nin kitaplarıyla aynı sorular olması sosyal medyada fırtına koparmıştı. Şimdi gözler DDK'dan çıkan rapor sonrası KPSS 2022'nin iptal olup olmayacağında...

Abone ol

2022 KPSS lisans oturumunda aynı soru skandalı ortalığı karıştırdı. ÖSYM yaptığı ilk açıklamada olayı "Asılsızdır" diyerek kestirip açmıştı ancak dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Denetleme Kurulu harekete geçirildi. Resmi Gazete'de de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün görevden alındığı açıklandı.

Sosyal medyada Yediiklim yayınlarının deneme sınavlarındaki soruların birebir sınavda çıktığının ortaya çıkması üzerine fırtına kopmuştu. Şimde gözler sınavın iptal olup olmayacağında.

İnceleme bugün başlıyor

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, yaptığı ilk açıklamada “Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durumun varlığı gözüküyor" dedi. Müfettişlerin bugün ÖSYM'ye giderek incelemelere başlaması bekleniyor.

Atılacak adımlar neler? İhaleler kontrol edilecek
CNN TÜRK muhabiri Ahmet Türkeş canlı yayında KPSS sınavındaki iddialara ilişkin süreci ve atılacak adımları anlattı.

-Öncelikle ekipler oluşturulacak. Bir ekip ÖSYM'ye gidecek. Diğer ekip ise söz konusu yayınevine gidecek. Soru veri tabanı incelenecek, soruları hazırlayan kişiler incelenecek. Ve iddiaların merkezindeki yayınevinin ÖSYM'den bir ihale alıp almadığına bakılacak. Bu sürecin çok sürmesi beklenmiyor

-İlk sınav önümüzdeki hafta sonu, diğeri de sonraki hafta sonu. Bu hafta sonu sınav olacak mı? ÖSYM denetimle birlikte gelen süreçte bir karar verilecek ama önümüzdeki KPSS sınavlarıyla ilgili bir adım atılacak mı bu da merak ediliyor. Tüm gün boyunca da siyasetin gündeminin bu olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı: “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz.”

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fotoğraf sürprizi! Daha önce görmemişti
Foto Galeri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fotoğraf sürprizi! Daha önce görmemişti Galeriye Gözat