BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

Çölaşan davayı kazandı

Yeni Şafak Gazetesi'ne açtığı davayı kazanan Tansel Çölaşan 5 bin YTL alacak.

Abone ol

Danıştay Başkan Vekili Tansel Çölaşan, Danıştay başkanlığı seçimiyle ilgili bir yazıda kendisini, ''adaletin gelişmesini engelleyecek bir baskı unsuru'' olarak gösterdiği iddiasıyla Yeni Şafak Gazetesi'ne açtığı manevi tazminat davasından 5 bin YTL kazandı.

Tansel Çölaşan ve eşi Gazeteci-Yazar Emin Çölaşan'ın açtığı ve Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Çölaşan'ın avukatı Seçil Özdikmen ile gazetenin avukatı Kemal Dursun katıldı.

Avukat Özdikmen, daha önceki taleplerini tekrarlayarak, dava konusu yazıda, Çölaşan çiftinin, kişilik haklarına saldırı niteliğinde gerçek dışı haksız ithamlarda bulunulduğunu savunarak, davanın kabulü  yönünde karar verilmesini istedi.

Gazetenin avukatı Dursun da önceki savunmalarını tekrar ederek, davanın reddini talep etti.

Yargıç Yaşar Eren de davayı Tansel Çölaşan yönünden kısmen kabul ederek, Yeni Şafak Gazetesini Tansel Çölaşan'a 5 bin YTL ödemeye mahkum etti.
Eren, Emin Çölaşan'ın açtığı davanın da reddine karar verdi.

DAVA KONUSU
Çölaşan çiftinin avukatları, Yeni Şafak Gazetesinde 7 Nisan 2006 tarihinde yayınlanan ''Çölaşan Danıştay'a başkan olmak istiyor'' ve ''Danıştay'a Çölaşan gölgesi'' başlıklı yazılar nedeniyle gazete  aleyhine dava açmıştı.
Avukatlar, söz konusu yazıyla Tansel ve Emin Çölaşan çiftinin
kişilik haklarına saldırı yapıldığını ve toplum önünde küçük düşürüldüğünü savunarak, Yeni Şafak Gazetesinden ayrı ayrı 50'şer bin YTL olmak üzere toplam 100 bin YTL manevi tazminat talep etmişlerdi.