BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.429,48
HABER /  POLİTİKA

Demirel hangi partiye oy verecek?

Baykal'ın Malatya'da yaptığı açıklamaya İsmail Amasyalı'dan destek geldi.İşte olay sözler..

Abone ol

Baykal'ın Malatya'da yaptığı "Demirel ve İsmail Amasyalı ilk seçimde CHP'ye oy verecek" açıklamasını Amasyalı destekledi: Yılmaz ve Demirel, Baykal ile ittifak sağlayabilir. Bu ittifak CHP çatısı altında olabilir

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, geçen hafta sonu yaptığı Malatya gezisi sırasında bir grup gazeteciye, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile eski DYP Milletvekili İsmail Amasyalı'nın ilk seçimde CHP'ye oy vereceğini söyledi. Baykal'ın bu sözleri üzerine konuştuğumuz merkez sağın önemli isimlerinden îsmail Amasyalı, Baykal'ın iddiasını doğrular nitelikte açıklamalar yaptı.
Amasyalı'nın olay yaratacak sözleri şöyle:

• Baykal ile 2 yıldır her hafta görüşüyorum. Yeni bir siyasi yapının oluşması için samimi, sağlıklı adımlar atıyor. Eğer yeni bir siyasi oluşum meydana gelmezse, halkımız CHP'ye yönelecektir ve CHP iktidara gelecektir, iktidar çatısını kurmuş olacaktır. Şimdilik CHP'ye destek konusu kapılı kapılar arkasında konuşuluyor. Devletle işi olanlar ya da başka dinamikler nedeniyle konuşamıyorlar. Ancak CHP'ye yönelik eğilim buzdağı misalidir. Bu nedenle yüzde 20 oy oranıyla CHP ilk seçimin iktidarıdır.

• Türkiye'de rejim tehlikede. DYP, ANAP ve MHP birleşebilir mi birleşemez mi? Demirel'in, Mehmet Ağar'a desteği yok Çünkü DYP Genel Başkanı yanlış bir isimdir.

• Baykal ile Demirel sık sık görüşüyorlar. Bir defasında istanbul'da havalimanında benim yanımda bir saat süren bir görüşme yaptılar. Mesut Yılmaz ve Demirel, Baykal ile yeni bir siyasal yapının kurulmasında ittifak sağlayabilir. Bu ittifak CHP çatısı altında olabilir.

Kaynak:Vatan Gazetesi