BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,74
ALTIN 2.379,67
HABER /  SAĞLIK

Kanseri resimle anlatacaklar

Bir ilaç firmasının düzenlediği resim yarışmasında konu kanser.

Abone ol

Lilly ilaç firması tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, ''Lilly Tuvalde Kanser'' konulu uluslararası resim yarışmasına başvurular başladı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, hastalara duygusal anlamda destek vermeyi amaçlayan yarışmaya, hastalar, yakınları, arkadaşları, onkologlar, sanatçılar ve sanat öğrencileri katılabilecek ve kanseri resimle anlatacak. Son başvuru tarihi 31 Temmuz olan yarışmada dereceye girenler, 31 Ekim 2006'da Londra'da açıklanacak. Yarışmaya katılan tüm eserler, Londra'da Kensington Gore'de bulunan Kraliyet Sanat Okulunda halka açık olarak sergilenecek. Sergi, 2007 yılında da dünya turuna çıkacak. 6 kategoride düzenlenen yarışmaya Türkiye'den katılmak isteyenler ayrıntılı bilgi ve katılım formlarını ''www.lilly.com.tr'' adresinden temin edebilecek. İlki 2004 yılında düzenlenen yarışmaya 23 ülkeden yaklaşık 500 eser katılmış, Türk yarışmacılar da derece almıştı.

Lilly Onkoloji Global Marka Geliştirme Ekibi üyesi Gary Nicholson, kansere yakalanan kişilerin çoğu zaman ifade etmesi zor, karmaşık duygular yaşadığını belirterek, yarışmanın bilimsellikle insani içgörüyü bütünleştirerek, bu duyguların yansıtılmasını sağladığını söyledi.