BIST 10.270
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.401,29
HABER /  DÜNYA

Vatikan: Türkiye ABye alınmasın

Vatikan, Samsun'da bir rahibin bıçaklanmasına tepki gösterdi: "Türkiye AB'ye alınmasın"...

Abone ol

Vatikan, geçen pazar günü Samsun'da bir Fransız rahibin bıçaklanmasına tepki gösterdi. Vatikan'a bağlı Papalık Hristiyanların Bütünlüğü Konseyi Başkanı Kardinal Walter Kasper, ''Türkiye, din özgürlüğünü engellediği sürece AB'ye alınmasın'' dedi.

İtalyan Corriere de la Sera gazetesine konuşan Kasper, "Türkiye'nin Avrupa ile bütünleşmesine hazır olmadığını sanıyoruz. Gerçek bir laik devlet konumunda olsa din özgürlüğünü garanti altına alabilirdi. Şu anda ülkede ortam çok gergin ve azınlıklara karşı düşmanca hale geldi" dedi.
 
Türkiye'nin din özgürlüğünü radikal milliyetçilik ve dincilikle engellediğini savunan Kasper, Hristiyan din adamları ve misyonerlere yönelik saldırıları bireysel görmediğini söyledi.
 
Kasper, bu sebeple Türkiye'nin AB'ye girmesini sağlayacak Avrupa kültürüne ve olgunluğuna henüz ulaşmadığını iddia etti ve tam üye olmaması gerektiğini savundu.
 
Samsun'daki İtalyan Katolik Kilisesi"nin rahibi Pierre Brunissen geçtiğimiz pazar günü uğradığı bıçaklı saldırıda kalçasından yaralanmıştı.