BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.436,65
HABER /  POLİTİKA

Adabankta Ali Dibo şüphesi

Adabank Kuveytli bir firmaya satıldı. Tepkiler gelmeye başladı.

Abone ol

İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin, Adabank'ın satışının, ''Ali Dibo'' koktuğunu savunarak, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'den, konunun araştırılmasını istedi.

Şirin, Şener'e gönderdiği mektupta, Adabank'a bankaya el konulmasının, bankanın zafiyetinden kaynaklanmadığını, bankaya el konulduğunda 80 şubesi bulunduğunu ve kar ettiğini belirtti. Bankanın, kim olduğu çok bilinmeyen Kuveytli bir gruba satıldığını ifade eden Şirin, şunları kaydetti: ''Bu Kuveytli grubun Türkiye'deki ortağı; Ahmet Ertürk Albaraka'da genel müdür muaviniyken, genel müdürlüğünü yapan Fehmi Akın (Akın ile Kuveytlilerin ortaklıkları arasında bir garip ortaklık daha var: CHP İstanbul Milletvekili Zeynep Damla Gürel ve akrabaları) Bankanın satış fiyatı sudan ucuz. Finansbank'ın, Denizbank'ın satış fiyatına bakın. Adabank'ı, Uzan grubunun bir FM radyosunun çok altındaki bir fiyata takriben 29 milyon dolara sattılar. Tam manasıyla Ali Dibo kokan bu satışı yakından tetkik etmenizi tavsiye ederim.''

''BDDK'DAN İZİN ALINDI MI?''
Şirin, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'e gönderdiği mektupta da Adabank'ı alan The International Investor'ın güvenlik araştırmasının yapılıp yapılmadığını sorarak, ''Bankacılık yapmak için BDDK'dan izin alındı mı? Bu şirkette Albaraka ortaklarından kimse var mı? Bu Kuveyt şirketi için Fehmi Akın aracılık etti mi?'' dedi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a gönderdiği mektupta da Şirin, ''Albaraka'da Yönetim Kurulu üyeliğiniz sırasında, Genel Müdürünüz olan Fehmi Akın'ın, Adabank'ın satışına aracılık etmesi için sizin bir aracılığınız, TMSF'ye tavsiyeniz veya görüşmeniz oldu mu?'' sorularını yöneltti. Şirin, CHP İstanbul Milletvekili Zeynep Damla Gürel'e gönderdiği mektupta da Fehmi Akın ve Kuveytliler ile kendisinin ve çok yakın bazı akrabalarının ortaklık ilişkileri bulunduğunu ifade etti.