BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çocuğa eziyetin cezası kaç yıl?

Gaziantep'te markette hırsızlık yaptığı gerekçesiyle bir çocuğu alıkoyan ve eziyet eden marketçiler hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Gaziantep'te marketten hırsızlık yaptığını düşündükleri çocuğa ''eziyet ettikleri'' ve ''alıkoydukları'' iddiasıyla yargılanan market müdürü ve depo sorumlusu, 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gaziantep 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, market müdürü Adil Özdemir ve marketin depo sorumlusu Muhammed Nurullah Yaşar ile avukatları hazır bulundu.

Sanıklar Adil Özdemir ve Muhammed Nurullah Yaşar, haklarındaki suçlamayı kabul etmediklerini belirterek, olayın mağdur yakınları ve basın mensupları tarafından abartıldığını iddia ettiler.

Olaya ilişkin önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirten sanıklar, haklarında beraat kararı verilmesini talep ettiler.

Hüküm geri bırakıldı

Duruşma sonunda Adil Özdemir ve Muhammed Nurullah Yaşar'ın , ''eziyet'' suçundan 2 yıl 6'şar ay, ''kişi hürriyetini yoksun bırakma'' suçundan da 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmalarına karar verdi.

Mahkeme, sanıklar hakkında verdiği 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasını ''hükmün geri bırakılmasına'' karar vererek erteledi.

Market Müdürü Adil Özdemir ve Muhammed Nurullah Yaşar, aldıkları cezayı Yargıtay'ın onaması halinde çekecekler.

Ailenin, market yetkililerine açtığı 200 bin TL'lik tazminat davası ise sürüyor.

Olay nasıl gerçekleşmişti?

Gaziantep'te geçen yıl bir markette, ilköğretim okulu öğrencisi E.E'ye hırsızlık yaptığı iddiasıyla ''işkence'' yapıldığı ileri sürülmüş, ancak incelenen güvenlik kamerası kayıtlarında hırsızlık yapan çocuğun E.E. değil bir başka çocuk olduğu anlaşılmıştı.

E.E'nin babası Ş.E ve annesi S.E, polise başvurarak market müdürü Adil Özdemir ve marketin depo sorumlusu Muhammed Nurullah Yaşar hakkında suç duyurusunda bulunmuş, bu kişilerin çocuklarına eziyet ettiklerini, çocuklarını marketin deposunda zorla alıkoyduklarını, yerleri ve tuvaletleri temizlettiklerini öne sürmüşlerdi.