BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Selçuklu'da emekliler konakta buluştu

Konya Selçuklu Belediyesi'nin yaptırdığı Emekliler Konağı, vatandaşları biraraya getirdi.

Abone ol

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Özalan Mahallesi'ne yaptırılan Emekliler Konağı, birçok mahalleden emeklilerin bir araya gelmesini sağlıyor.

Selçuklu'da yaşayan her bireyin ihtiyacına cevap verebilecek hizmetler yapmaya gayret ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Belediyecilik hizmetlerinde hemşehrilerimizin ihtiyacı olan birçok alanda proje üreterek bu projeleri hayata geçiriyoruz. Emekliler Konağı da bunlardan biridir. Özalan Emekli Konağımız fonksiyonellik ve yapı kalitesi olarak örnek bir yapı oldu. Bu tür sosyal alanlarının sayısını artırmaya gayret edeceğiz" dedi.

Eski köy odaları gibi

Özalan Mahallesi'nde bulunan Emekliler Konağı, Akşemsettin, Akıncılar, Esenler ve Kılıçaslan mahalleleri başta olmak üzere birçok mahalleden emeklilerin bir araya geldiği mekan oldu. Emekliler Konağına sürekli gelen ve yaşları 50 ile 85 arasında değişen vatandaşlar, konağın eski köy odalarına benzeterek, eski geleneklerin şehir ortamında yaşatıldığına işaret ettiler. Burada her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ve son derece iyi vakit geçirdiklerinin belirten emekliler, zaman zaman kendilerini ziyarete gelenleri konakta ağırlayarak sohbet ediyorlar.