BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  GÜNCEL

Cinayet geliyorum demiş: 1 ölü, 1 yaralı!

Önce ağabeyini öldürdü. Ardından babasına sıktı. Sonra kız kardeşini kovaladı... 35 yaşındaki adamın bu ilk vukuatı değildi.

Abone ol

Muğla’nın Fethiye ilçesinde ağabeyi Hasan Çoban'ı av tüfeğiyle öldürdükten sonra babası Durmuş Ali Çoban’ı yaralayan Ali Çoban, ardından kız kardeşi Kezban Çoban'ı öldürmeye çalıştı. Kız kardeş eve saklanarak canını kurtarırken, akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen Ali Çoban'ın üzerine atlayan çevredekiler, elindeki av tüfeğini almayı başardı.

Olay dün saat 17.00 sıralarında Fethiye’nin Karadere Beldesi Bükceğiz Manalbaaşı mevkiinde meydana geldi. Çiftçilikle uğraşan 39 yaşındaki Hasan Çoban, komşusundan aldığı pulluğu yerine koyarken akli dengesi zayıf olduğu belirtilen kardeşi 35 yaşındaki Ali Çoban, elindeki av tüfeğiyle geldi.

TEL ÖRGÜLERE TAKILDI KAÇAMADI

Av tüfeğini ateşleyen Ali Çoban, ağabeyini önce kolundan vurdu. Kaçmaya çalışan Hasan Çoban, bahçe kenarındaki tel örgülere takıldı. Elindeki av tüfeğini ikinci kez ateşleyen Ali Çoban, ağabeyini boynundan vurdu. Bu sırada olay yerine gelen babası 75 yaşındaki Durmuş Ali Çoban’ı da dinlemeyen Ali Çoban, elindeki tüfekle babasını ayaklarından yaraladı. Ali Çoban, daha sonra kız kardeşi Kezban Çoban'ın peşinden koştu. Kezban Çoban evin içine kaçarak kurtulurken, çevredekiler Ali Çoban’ın üzerine atlayıp etkisiz hale getirerek elindeki av tüfeğini aldı.

DAHA ÖNCE DE BİR YAKININI ÖLDÜRMÜŞ

Durumun bildirilmesi üzerine gelen jandarma ve cumhuriyet savcısı, olay yerinde inceleme yaptı. Jandarma Ali Çoban’ı gözaltına aldı. Ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülen Durmuş Ali Çoban ise ayakta yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Beldede büyük üzüntü yaratan olaydan sonra kardeşi tarafından öldürülen evli iki çocuk babası Hasan Çoban’ın cenazesi, Kumluova Belediyesi ambulansı ile Karadere Sağlık Ocağı'na götürülüp otopsisi yapıldı. Ali Çoban’ın yaklaşık 5 yıl önce bir yakınını da bıçaklayıp yaraladığı kaydedildi.