BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,53
HABER /  SPOR

Canlı yayın spor şefini yedi

Kral Kupası finali öncesinde İspanya Milli Marşı ıslıklandı. Maçı canlı veren TVE'nin spor şefi öyle bir şey yaptı ki.

Abone ol

İspanya'nın Valencia kentinde dün akşam oynanan Kral Kupası finali öncesinde statta çalınan İspanya Milli Marşı'nın radikal milliyetçi bazı Bask ve Katalan taraftarlarca ıslıklanmasından dolayı canlı yayını kesen İspanya devlet televizyonu TVE'de, basından gelen tepkilerin ardından spor şefi görevden alındı.

Athletic Bilbao ve Barcelona takımları arasındaki Kral Kupası final maçının başlangıcında çalınan İspanya Milli Marşı taraftarlarca ıslıklanınca, TVE canlı yayını değiştirerek milli marş bitene kadar Athletic Bilbao'nun Bilbao kentindeki San Mames Stadı'nda bekleyen taraftarlarla canlı bağlantı yapmıştı.

Maçın devre arasında TVE'den yapılan açıklamada, milli marşın kesilmesinin "insan hatası olduğu" savunularak, özür dilendikten sonra, milli marşın bir bölümü tekrar yayımlanmıştı.

İspanyol basını, televizyonda yaşanan bu kesintiye bugün geniş bir şekilde yer verirken, statta bulunan Kral Juan Carlos'un imajının korunması için TVE'nin bilerek canlı yayını kestiği yorumları yapıldı.

Polemiklerin ardından bugün toplanan TVE yönetimi, olanları "çok ciddi bir hata" olarak değerlendirip, televizyonun spor şefi Julian Reyes'i görevden aldı. Reyes'in yerine Ricardo Castellano geçici olarak spor şefliğine atandı.