BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.436,22
HABER /  GÜNCEL

Görenleri şaşkına çeviren bina

Trabzon'da fıkrala konu olacak bina.. 7 yılda tamamlanan 6 katlı bina görenlerin ağzını açıkta bırakıyor.

Abone ol

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki 6 katlı bir apartmanın yangın merdiveni, “Bu ne işe yarar” denilecek cinsten. Çünkü binan dış cephesine monte edilen yangın merdivenine ulaşmak pek mümkün değil.

Yapımına 1994 yılında başlanan ve 2001 yılında tamamlanan 6 katlı apartmanın bir cephesine, dairesel yangın merdiveni monte edildi.Ancak bu yangın merdiveni, “Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik”te düzenlenen koşulları taşımıyor.

DAİRELERLE BAĞLANTISI YOK

Yönetmeliğe göre, yangın merdiveninin, yangında kaçış yollarının bir parçası olması gerekiyor. Yani ortak kullanılan merdiven ya da binadaki balkonlarla bağlantılı olması isteniyor.

ZEMİNE DE İNMİYOR

Akçaabat'taki apartmana monte edilen yangın merdivenine ise dairelerin hiçbirinden geçiş bulunmadığı gibi, yangın merdiveninin çıkışı da, zemine kadar inmeyip birinci katta sonlanıyor.

MERDİVENE ULAŞMANIN TEK YOLU

Yangın merdiveni binanın ortasında pencerelerin arasında yer alıyor. Ancak sorun şu ki, merdiven pencerelerin açılır kısmına değil sabit kısmına yakın yapılmış. Herhangi bir yangın anında merdivene ulaşmanın tek yolu camı kırmak gibi gözüküyor.

MERDİVEN YÖNETMELİĞİ NE DİYOR?

“Dairesel merdivenler, yanmaz malzemeden yapılmaları ve en az 800 mm genişlikte olmaları durumunda, kullanıcı yükü 25 kişiyi aşmayan herhangi bir kattan, ara kattan veya balkonlardan zorunlu çıkış olarak hizmet verebilir. Belirtilen koşulları sağlamayan dairesel merdivenler zorunlu çıkışlar olarak kullanılamaz.”

İŞTE FIKRALARA KONU OLACAK BİNA VE O YANGIN MERDİVENİ

[PAGE] [PAGE]