BIST 10.255
DOLAR 32,25
EURO 34,92
ALTIN 2.435,20
HABER /  POLİTİKA

Gökçek bu sonucu beklemiyordu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bu kararla sarsıldı. Mahkeme "hakaret yok" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER
ZÜBEYİR KINDIRA

ANKARA -
Melih Gökçek seçim kampanyası sırasında kendisine "sahtekar-palyaço" diyerek hakeret ettiğini ileri sürdüğü MHP'li Deniz Bölükbaşı'na açtığı davada şok yaşadı. Mahkeme davayı Bölükbaşı lehine karara bağladı.

"SAHTEKAR, PALYAÇO" HAKARET DEĞİL

Seçim kampanyası döneminde, "ülkücüler beni destekliyor" diyen Gökçek'e basın toplantısında yanıt veren MHP milletvekili Bölükbaşı Gökçek'in bu konuda doğruyu söylemediğini ileri sürmüştü. Gökçek bu açıklamasında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Bölükbaşı'na karşı dava açmıştı. Mahkeme açıklamaların hakaret unsuru taşımadığını gerekçe göstererek davayı reddetti.

KASET DAVASINI DA KAYBETTİ

Melih Gökçek Bölükbaşı'na ikinci bir dava daha açmıştı. O dava da Keçiören eski belediye başkanı Turgut Altınok'un özel anlarının görüntülerini içeren kasedin Melih Gökçek tarafından piyasaya dağıtıldığını iddia ettiği için açılmıştı. Gökçek bu iddianın doğru olmadığını ileri sürerek açtığı davayı da kaybetti. Bölükbaşının avukatları o dönemde kasetin Gökçek tarafından dağıtıldığına ilişkin yüzlerce haber çıktığını, ayrıca Altınok'un da bu kasedin Gökçek tarafından dağıtıldığına dair benzer açıklamalar yaptığını söyleyerek, savunma yaptılar. Mahkeme bu konuda da Bölükbaşı'nı haklı buldu.

ŞILLIK DAVASI BUGÜN

Öte yandan bugün Gökçek'in kendi partilisi Dengir Mir Mehmet Fırat hakkında açtığı dava da görülecek. Gökçek yerel seçim kampanyası döneminde kendisi için 'şıllık' diyen Fırat'a hakaret davası açmıştı. Dengir Fırat İnternethaber'e "dava bugün görülecek, bakalım nasıl bir sonuç çıkacak" dedi.