BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Kaçak yapılara neden göz yumuldu?

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin; yerel seçimler sonrası İstanbul’da gerçekleştirilen yıkımlara dikkat çekti.

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin; yerel seçimler sonrası İstanbul’da gerçekleştirilen yıkımlara dikkat çekerek; “Seçim öncesi üç beş yoksulun oyunu almak için bilerek bu gecekonduların yapılmasına göz yumanların, seçim sonrasında giriştikleri acımasız yıkımlar dikkat çekici ve düşündürücüdür” dedi.

Yerel Yönetimler Yasası’nın 184’üncü maddesinin, kaçak yapı yapana olduğu kadar, yaptırana ve yapılmasına göz yumana da cezayı öngördüğünü belirten Gürsel Tekin, “Gecekondu yapanlara cezaları evleri başlarına yıkılarak veriliyor. Peki, her biri apartmana dönüşen ve yapımı aylar süren bu kaçak yapıları seçim öncesinde görmezden gelen belediye başkanlarına neden ceza uygulanmıyor?

İçişleri Bakanı’na soruyorum; bu konuda iki yönlü cezayı öngören Yerel Yönetimler Yasası’nın 184’üncü maddesi neden uygulanmıyor? İstanbul’da bu ceza bugüne kadar kimlere uygulandı? Hangi belediye başkanları bu konuda soruşturma geçirdi, haklarında dava açıldı ve hangileri ceza aldı?”

Seçim sonrasında Ümraniye, Sultanbeyli, Başakşehir gibi kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde yaşanan ve silahla yaralanmalara kadar varan olaylara neden olan yıkımların, ceza anlamında tek taraflı kalmasını eleştiren CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, “Kaçak yapı yapana uygulanan ceza, oy uğruna bu yapılara göz yumanlara da uygulansın” dedi.

Gürsel Tekin, “Merak ediyorum, seçim öncesi oy için yapımına göz yumulan bu gecekondu apartmanların yıkımına gösterilen hassasiyet, su havzalarındaki kaçak yapılar konusunda da gösterilecek mi?” diye sordu.