BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  DÜNYA

Pilotlar sevişince uçak yere çakıldı

Kara kutu deşifre edildi "öldüren aşk diyaloğu" ortaya çıktı. Pilot, "iniş takımlarını aç" diyor kadın yanıt veriyor; "açtım bile"...

Abone ol

Bombardier Q400 tipi uçağın kara kutusundaki ses kayıtlarını inceleyen uzmanlar, kaptan pilot Marvin Renslow ile yardımcı pilot Rebecca Shaw'un seyir sırasında flört etmeye çalıştığını tespit etti.

ABD’nin Buffalo kentinde 12 Şubat’ta bir evin üzerine düşerek 49 yolcu ve evdeki bir kişinin hayatına mal olan uçak kazasının, havada yaşanan aşk yüzünden meydana geldiği ortaya çıktı.

Amerikan Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu’nun yayınladığı kara kutu kayıtlarına göre, New York’tan kalkan Colgan Air’e ait Dash 8-Q400 yolcu uçağının pilotları yolculara “İniş için emniyet kemerlerini bağlayın” uyarısı yaptıktan sonra alçalmaya başladı.

47 yaşındaki kaptan pilot Marvin Renslow ve yardımcı pilot Rebecca Shaw (24) uyarı sonrasında pilotajla ilgisiz konuşmaya başladı.

Shaw, yardımcısına “İniş takımlarını aç” dediğinde, Shaw, “Her şeyi açtım bile” diyor ve kahkaha atıyor. İkili arasındaki son konuşmada ise Shaw, Renslow’a “Ön camında da buz var mı” diye soruyor. Kaptan pilot, “Benimkinde de çok var” diye yanıtlıyor. İki pilot daha sonra birbirleriyle bol bol flört ediyor.

Uçak 22.25’te inmesi gerekirken 22.16’da Renslow “Aman Tanrım” diye bağırıyor ve motorları tam gaz çalıştırıyor. Manevra yapmaya çalışırken, 17 saniye sonra Renslow, “Düşüyoruz” çığlığı atıyor. Yardımcı pilot, “Biz...” deyip lafını tamamlayamadan çığlıklar kokpiti dolduruyor. Soruştuma ekibi pilotların buz koruma sistemini doğru şekilde çalıştırmadığı için uçağın düşmüş olabileceğini belirtti.