BIST 9.460
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.503,10
HABER /  MAGAZİN

O yumruk Ahmet Kaya içinmiş!

Ahmet Kaya'nın linç gecesinde Serdar Ortaç "sünnetsiz pezevenk" diye bağırmıştı. Geçtiğimiz günlerde ona yumruk atan adam konuştu;

Abone ol

Geçtiğimiz hafta Kral Tv Video Müzik Ödülleri Töreni sırasında ünlü popçu Serdar Ortaç tuvalette yumruklandı. Ortaç yalanlamadı. "Kavga vardı ayırırken oldu" dedi. Ama kamuoyuna Serdar Ortaç 'ın yıllar önce Ahmet Kaya'ya çatal atıp 'sünnetsiz pezevenk' dediği için o yumruğu yediği haberleri yansıdı. Ortaç'a tokat attığı iddia edilen ve o gün bu gündür kayıplara karışan Cafer Arat’a Mega Magazin programı ulaşmayı başardı.

AHMET KAYA YÜZÜNDEN YUMRUKLADIM

Cafer Arat, yaşanan olayın genel bir birikimin sonucunda meydana gelen bir patlama olduğunu, yıllar önce Ahmet Kaya olayında Ahmet Kaya’ya çatal atılan masada Serdar Ortaç’ın da oturduğunu belirtti.

ASKERDEN KAÇAN MİLLİYETÇİ OLUR MU?

Milliyetçilik Serdar’a mı kalmış’ diyen Cafer Arat ayrıca, ‘Askerden kaçmak için binbir takla attı, milliyetçi olsaydı askerden kaçmazdı’ diyerek, sözlerini sürdürdü.

GÖRÜNCE DAYANAMADIM YUMRUK ATTIM

Cafer Arat olayı anlatırken olayın tuvalette değil koridorda yaşandığını belirtti ve; “Koridorda Serdar’ı görünce ani bir refleksle yumruk attım, O da duvarın dibine çöktü kaldı, hiçbir şey yapmadı’ şeklinde konuştu. Arat ayrıca Serdar Ortaç’ın 'tuvalette kavga vardı onu ayırdım' şeklindeki açıklamalarının doğru olmadığını olayın tuvalette değil koridorda geliştiğini söyledi ve ‘Serdar hayatında kaç kere kavgaya girmiş, kavga ayırmış’ diyerek, ünlü popçuya gönderme yaptı.

İŞTE O GECE AHMET KAYA'YI LİNÇ EDENLERİN LİSTESİ

[PAGE]

  

AHMET KAYA NASIL LİNÇ EDİLMİŞTİ?

12 Şubat 1999'da Magazin Gazetecilere Derneği'nin ödül törenine katılan Ahmet Kaya sahneye çıkıp önce ödülünü aldı. Ardından da yakında Kürtçe bir klip çekeceğini söyledi. Ve sahnedeki Kaya çatal bıçak yağmuruna tutuldu. Eşi Gülten Kaya o geceyi şöyle anlatmıştı:

SÜNNETSİZ PEZEVENK

"Serdar Ortaç sahnede okuduğu şarkı sözünü bir anda değiştirerek, “Bu devirde kimse sultan değil padişah değil. Atatürk yolunda Türkiye! Bu vatan bizim, ellerin değil!” diyordu. Bu şarkı üzerine iyice gerildi ortam. Şenay Düdek Ahmet’e, “Sünnetsiz pezevenk” diye bağırıyordu. Sonra Ercan Saatçi, Tuncay Önder, Erdal Acar ve onun bir grup adamı vardı provokasyon grubunun içinde.

REHA MUHTAR 10. YIL MARŞINI OKUTTU

Bir başkası, Reha Muhtar çıkıp memleket bölündüğü için memleketim şarkısını okutuyor. Birden 10. Yıl marşı sahne alıyor. Herkes hezeyan içinde. Zaten grup psikolojisi böyledir, insanlar katılmak zorunda da hissediyor kendilerini..."

O GECE 10. YIL MARŞINI SÖYLEYENLER

Kaya'nın eşi Gülten Kaya Balçiçek Pamir'in programına katıldığında Pamir o gecenin videosunu yayımladı ve isimleri şöyle saydı: "Kimler var kimler ben görüntülerden şöyle görüyorum, İbrahim Tatlıses, Mahsun kırmızıgül, Ajda Pekkan, Kadir inanır, Edip Akbayram, Mustafa Topaloğlu, Özcan Deniz var ve bu isimlerin hepsi de 10. yıl marşını ayakta söyleyen isimler."

LİNÇ EDENLER ARASINDA KÜRTLER DE VARDI

Gülten Kaya ise Pamir'i doğruladı: "Evet ve işte bunlar linç gösterisine katılanlar.  Hiçbirisinde bir sağduyu yok çünkü ülke gerçeklerinden uzaklar bu ülkede Kürtler var mı, Kürtçe var mı bu bir dil midir bunlara hiç kafa yormamışlar ki bu insanlar eğer gelişmiş bir algıları olsa bir tanesi kalkacak ve habire delikanlılık kitapları yazıyorlar kalkıp diyecek ki bira dakika evet bu ülkede kardeş bir halk var onların bir dili var onların bir kültürü var ne dedi bu insan Kürtçe bir şarkı söyleyeceğim ve buna klip çekeceğim dedi. Ama ben en çok Kürk kökenli şarkıcıların tepkisine şaşırdım. O toprağa ait insanlar sonuçta...

Ahmet Kaya bu saldırıların hemen ardından Türkiye'yi terk edip Fransa'ya yerleşti ve orada hayata gözlerini yumdu.