BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.461,43
HABER /  GÜNCEL

Çin: Kanalizasyondan çıkarılan bebeğin annesi bulundu

Çin'in Jinhua kentindeki bir evin tuvaletinden kanalizasyona giden borudan çıkarılan bebeğin annesi bulundu.

Abone ol

Çin'in Jinhua kentindeki bir evin tuvaletinden kanalizasyona giden borudan çıkarılan bebeğin annesi bulundu.

İsmi açıklanmayan annenin, bebeğin tuvalete düştüğünü çevreye duyuran ilk kişi olduğu, ancak olay sırasında bebeğin annesi olduğunu söylemediği bildirildi.

Hastane yetkilileri bebeğin iyi durumda olduğunu açıkladı.

Çin'de yayın yapan Zhezhong News, 22 yaşındaki annenin polise, kürtaj için parası olmadığını söylediğini aktarırken, polis yetkilileri Fransız Haber Ajansı AFP'ye ''kadının evli olmadığını ve hamileliğini gizli tuttuğunu'' aktardı.

Annenin, beklenmedik bir anda doğum yaptıktan sonra bebeği yakalamaya çalıştığını ama başaramadığını söylediği de gelen haberler arasında.

Çin resmi haber ajansı, kadının bebeğin düşmesinden sonra evsahibini haberdar ettiğini duyurdu.

Bebeğe bakacak gücü olmadığı için bebeğin kendisinin olduğunu söylemekten kaçınan kadının daha sonra işe gittiği, polisin kendisine gelip sorgulamasının ardından da bebeğin annesi olduğunu kabullendiği bildiriliyor.

Polisin olayın kasıt mı yoksa kaza mı olduğunu tespit etmeye çalıştığı belirtildi.

Bebek bezi bağışları

Hastanede içinde konulduğu küvözün numarasına atıfla 59 numaralı bebek olarak adlandırılan bebek, 10 santimetre çapındaki bir borunun içinde bulunmuştu.

Bebek, daha sonra hastaneye götürülen boruların dikkatle kesilmesi sonucu çıkartılabilmişti.

Olay Twitter'ın Çin'deki karşılığı weibo'da büyük tepki yarattı.

Başında ve vücudunun bazı bölgelerinde ezikler tespit edilen bebeğin iyileşmekte olduğu belirtildi.

Ajanslar, hastaneye bebeğin durumunu öğrenmek için gelen çok sayıda ziyaretçinin bebek kıyafetleri, süt tozu ve bebek bezi getirdiklerini aktarıyor.

Çin'de katı aile planlaması yasaları yürürlükte. Bazı istisnalara karşın son 30 yıldır uygulanan tek çocuk politikası, düzenlemeye aykırı davranan aileler için ağır para cezaları öngörüyor.

Geleneksel olarak erkek çocuklar kız çocuklarına tercih edilirken, mali ve sosyal sorunlar da çiftlerin çocuk kararını etkileyebiliyor. Evlilik dışı ilişkilerden doğan çocuklar terk edilirken, tek çocuk politikasını ihlal eden çiftler para cezasına da çarptırılabiliyor.