BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,53
HABER /  DÜNYA

İnternetten alışveriş yapanlar bunlara dikkat !

Emniyet Teşkilatı, vatandaşların internetten alışveriş yaparken dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili açıklama yaptı.<br/>Açıklamada, inte...

Abone ol

Emniyet Teşkilatı, vatandaşların internetten alışveriş yaparken dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada, internet dolandırıcılarının bilindik alışveriş siteleri üzerinden, genellikle ucuz elektronik eşya ilanı vererek internet kullanıcılarını kaparo ödemesi adı altında dolandırdığını veya yurt dışından kaçak olarak yurda sokulan (bazı durumlarda orjinalinin kopyası olan) ancak IMEI’si kullanıma kapalı olan cep telefonlarını ucuz fiyata sattıklarının altı çizildi.

"BİLİNEN VE GÜVENİLİR SİTELERDEN ALIŞVERİŞ YAPIN"
İnternet üzerinden alışveriş yapılan sitelerin bilinen ve güvenilir siteler olması gerektiği ifade edilen açıklamada, “Alışveriş yaptığınız sitenin bilinen sitenin kopyası olabileceğini ve sizin kredi kartı bilgilerinize ulaşmak amaçlı olarak kullanılmadığından emin olunuz. Kullanmış olduğunuz tarayıcı dahilinde alışveriş yapmak istediğiniz sitenin güvenlik uyarısı verip vermediğine ve HTTPS protokolünü kullanıp kullanmadığına bakınız. Alışveriş yaptığınız sitenin URL’sinin https:// www< https:// www/>. ile başlayıp başlamadığına dikkat ediniz.

"LİMİTİ DÜŞÜK SANAL KART KULLANIN"
İnternet üzerinden alışveriş yapıyorsanız mümkünse limiti düşük olarak ayarlanmış sanal kredi kartı kullanınız. Gerçek kredi kartınızın ön yüzündeki kart numarası, son kullanım tarihi ile arka yüzündeki güvenlik numarasını girerek işlem yapılacak bir sürü alışveriş, bahis ve kumar sitesi bulunduğunu ve bu bilgileri ele geçiren kişilerin sizin bilgilerinizle harcama yapabileceğini unutmayınız.
Alışveriş yapacağınız bilgisayarınızın mutlak suretle güvenli olduğundan (güncel virüs programı ile lisanslı işletim sistemi barındırdığından) emin olmadığınız sürece kullanmayınız. Özellikle genel kullanıma açık bilgisayarlarda alışveriş işlemi kati suretle yapmayınız. Alışveriş yaptığınız sanal ortamda mutlaka tahmini zor ve karakter sayısı fazla olan şifreler kullanınız. Şifrelerinizi gizli tutunuz ve mümkün olduğu ölçüde belli aralıklarla değiştiriniz” uyarılarında bulunuldu.
(İHA)