BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Filistinli'ye dayak tartışma başlattı

Batı Şeria'da İsrail askerlerinin bir Filistinli tarafından darp edilmesi tartışmalara neden oldu

Abone ol

İsrail basını, Batı Şeria'da gözaltına alınan bir Filistinli'nin, İsrail askerleri tarafından darp edildiği görüntüleri tartışıyor.

Geçtiğimiz Nisan ayı sonunda Batı Şeria'nın El Mazra El Şarkiye köyünde İsrailli askerler, Filistinli Muhammed Daar Saad'ı gözaltına alırken darp ediyor.

İŞTE O ANLAR

KAMERA ANİDEN YÖN DEĞİŞTİRİYOR

Askerlerin, Filistin vatandaşını darp ettiği sırada bir güvenlik kamerası kayıtta ancak darp olayı devam ederken, kamera aniden yön değiştiriyor ve başka bir noktayı göstermeye başlıyor. 

Kameranın çektiği görüntülerde, bir İsrail askeri, Filistinli Muhammed Daar Saad'ı yerde sürükleyerek, tekme atıyor. Daha sonra iki asker daha olay yerine giderek, Filistin vatandaşını birlikte darp etmeye devam ediyor.

İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, İsrailli askerlerin, Filistinliyi darp etmek için bilinçli bir şekilde kameranını yönünü değiştirdiğini ileri sürdü. B'Tselem görüntülerin bilinçli bir şekilde savcılığa ulaştırılmadığı da iddia edildi.

Darp etme görüntülerinin ortaya çıkması sonrasında İsrail askeri savcılığı, Filistinli Muhammed Daar Saad'ın askerlere taş attığı suçlamasını geri çekti. Filistin vatandaşı Saad yaklaşık bir ay gözaltında tutuldu.