BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Üçüncü köprüye kimin adı verildi?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temel atma töreninde üçüncü köprünün ismini açıkladı.

Abone ol


İNTERNETHABER -
Bugün temeli atılan üçüncü köprünün adı büyük merak konusuydu. Dünya'nın ilkleri arasına giren üçüncü köprüye Osmanlı tarihinin en başarılı hükümdarlarından birinin ismi verildi.

Türkiye'de değil Dünya'da bir ilk olacak üçüncü köprünün temel atma töreni devletin zirvesini biraraya getirdi. Uzun süredir aynı törende görmediğimiz Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan törende arka arkaya konuşmalar yaptılar.

SÜRPRİZ AÇIKLAYACAK

Gül'den önce kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, "Biraz sonra Cumhurbaşkanımız sürprizini size açıklayacak" diyerek töreni izleyenlerde merak yarattı.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ

Kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Gül ise "Bu işi üstlenmek her babayiğidin harcı değil" diyerek üçüncü köprü projesini övdü. Gül ardından da sürprizi açıklayarak herkesin merakını giderdi. Sürpriz üçüncü köprünün ismiydi. Gül bunu şöyle duyurdu;

-"Vardığımız karar şudur; Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacak adı... Tarihimizle övünen bu büyük sultanı bu şekilde daima yad etmek, anmak için bu ismi uygun gördük. Bundan sonra inşallah 3. köprü de Yavuz Sultan Selim Köprüsü olarak seslendirilecek. Ülkemize hayırlı olsun."

VAKTİNDE BİTİRİLSİN!

Köprü projesinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Gül, "Bu işi üstlenmek de her babayiğidin harcı değil. Çok büyük mühendislik hesapları gerektiren bir proje. Bunu üstlenen tüm ortaklarına yerli ve yabancı tüm ortaklarına başarılar diliyor ve teşekkür ediyorum. İnşallah bu köprü vaktinde bitirilecek. Hep beraber açılışını da yapıp üstünden yürümek de nasip olacaktır" dedi.


3. KÖPRÜYE İSMİ VERİLEN
YAVUZ SULTAN SELİM'İN PADİŞAHLARI BİLE

HAYRAN BIRAKAN HAYATI

yavuz-sultan-selim.jpg

3.boğazköprüsü.20130529144318.jpg