BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  DÜNYA

Rusya’da İstanbul 2020” rüzgarı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul 2020 olimpiyatlarına destek sağlamak üzere Rusya’nın S. Letersbug kentinde yapılan Sportaccord t...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul 2020 olimpiyatlarına destek sağlamak üzere Rusya’nın S. Letersbug kentinde yapılan Sportaccord toplantılarına katıldı.
S. Petersbug’daki temaslarına Sportaccord Zirvesi’nin yapıldığı fuar alanında başlayan Bakan Kılıç, ilk olarak Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko’yu ziyaret etti. Bakan Kılıç’ı kapıda karşılayan Mutko, kendisine özel yapım kristal bir bardak takımı hediye etti. Türklerin küçük bardakla çay içtiğini hatırlatan Mutko, “Büyük bardaklarla çay içmeyi deneyin” tavsiyesinde bulundu. Mutko, İstanbul’un olimpiyatları yapabilecek kapasitede bir kent olduğunu ifade ederken bu adaylığı desteklediklerini vurguladı.
Bakan Kılıç daha sonra başından beri İstanbul’un olimpiyat adaylığına destek veren İngiltere Spor Bakanı Hugh Robertson ile bir araya geldi. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Robertson, İstanbul’un adaylığına verdiği desteğin artarak devam ettiğini vurguladı.
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Zhukov ile de bir görüşme yapan Kılıç, Uluslararası Judo Federasyonu (İJF) Başkanı Marius Vizer ile görüştü. Kılıç, İstanbul 2020 adaylığı hakkında bilgi verdi. Uluslararası Yüzme Federasyonu Başkanı ve FİVB (voleybol) Ary Graça, Uluslararası Ragbi Federasyonu (İRB) David Carrigy, Uluslararası Hokey Federasyonu Başkanı (FİH) Kelly Fairweather, Dünya Boks Birliği (AİBA) Başkanı Ho Kim ve Sebastian Gillot’u kabul eden Bakan Kılıç, İstanbul 2020 için destek talebinde bulundu.
Bakan Kılıç ilk gün görüşmelerine Dünya Atletizm Federasyonu (İAAF) Başkanı Lamine Diack ile yaptığı görüşme ile devam etti. Uluslararası federasyonların başkanları Bakan Kılıç’ın İstanbul’un adaylığı ile ilgili verdiği bilgilerden etkilendiği gözlendi.
(İHA)