BIST 10.232
DOLAR 32,32
EURO 34,80
ALTIN 2.412,27
HABER /  GÜNCEL

CHP'nin referandum koyunlarına bak!

Aydın'da CHP Çine İlçe Teşkilatı'nın referandum sürecinde propaganda amaçlı kullandığı koyunlar telef olmaya başladı.

Abone ol

CHP Çine İlçe Başkanı Tahir Yaman'ın Milletvekili adayı olduğunu ve referandum öncesi genel merkezin dikkatini çekebilmek için ilginç bir tanıtım kampanyası düzenlediği iddia edildi.

'HAYIR' KAMPANYASINDA KULLANILDI

Bilindiği gibi referandum sürecinde Çine Kahraman Köy'de bir ahırda bulunan 400 koyun boş bir arazide toplanıp, yemlikler yardımı ile koyunların 'Hayır' yazısı şeklini alması sağlanarak koyunlar propaganda malzemesi yapılmıştı. Birçok gazete ve televizyonda haber olan bu durum ile "Aydın'ın Çine ilçesinde koyunlar bile hayır diyor" mesajı verilmek istenmişti.

400 KOYUNA YEM FAZLA VERİLİNCE

400 koyunu, özel hazırlanmış ahırlara konan suni yemlerle 'hayır' yazısı oluşturmaya çalışan ekibin propaganda çalışması tamamlandıktan sonra, istenilen şekilde hizaya gelmesi için çok yem verilen ve eziyet gördüğü iddia edilen koyunlar, bir bir telef olmaya başladı.

İNSANLARI KOYUN YERİNE KOYDULAR

Koyunların telef olmasının sebebini aşırı yem, stres ve işkenceye bağlayan sahibi eski köy Muhtarı Ahmet Alkan, "İnsanları koyun yerine koymak ayıp değil mi? Böyle siyaset mi olur? CHP İlçe Başkanı Sayın Tahir Yaman'ın Genel Başkanı bile oy veremedi, benim koyunlar mı oy verecek" dedi.

HESAP SORACAĞIM

Koyunlarının bu şekilde kullanıldığı zaman ilçe dışında olduğunu ve olayı sonradan öğrendiğini iddia eden çoban Ahmet Alkan, "O günden beri 11 hamile koyunum öldü. 10 kadarı düşük yaptı. Daha kaç tanesi ölecek bilmiyorum. Koyunlarımı telef eden herkesi kınıyorum. Benim iznim olmadan bu hayvanlarımın ölümüne neden olan kişilerden hesap soracağım" diye konuştu.