BIST 10.226
DOLAR 32,31
EURO 34,81
ALTIN 2.408,44
HABER /  GÜNCEL

Erkek çocuk hayali nüfusu patlattı

Mardin'in Midyat İlçesi'nde 5 kızları olan Çağlıyan çifti erkek çocuk sahibi olmak isteyince evdeki çocuk sayısı patlama yaptı.

Abone ol

5 çocuklu aile dördüz sahibi olurken bebeklerden ikisi erkek oldu.

Midyat'ta inşaatlarda çalışan ve 5 kız çocuk sahibi olan Mehmet Ali Çağlıyan ile ev kadını eşi Zeynep Çağlıyan, bir erkek çocuk sahibi olmak istedi.

Normal yolla hamile kalan Zeynep Çağlıyan, 2.5 ay önce 2'si kız 2'si erkek olmak üzere dördüz dünyaya getirdi. Büyük şaşkınlık yaşayan çift, dördüzlerine Muhammed, Ahmet Turan, Kübra ve Maşallah isimlerini koydu.

İNEKLERİNİ SATTILAR

Midyat'ın Yayvantepe Köyü'nde oturan Zeynep Çağlıyan, bir erkek çocuklarının olmasını istediklerini ancak dördüzlerine hamile kaldığını öğrenince çok şaşırdıklarını söyledi.

14 yaşında evlendiğini söyleyen Zeynep Çağlıyan, şunları anlattı:

"Annelik çok başka bir duygu ancak, dördüz annesi olmak daha farklı bir duygu. Allah, herkese böyle bir duyguyu nasip etsin. Maddi durumumuz pek iyi değil. Hem maddi açıdan hem manevi açıdan çok sıkıntı çekeceğiz. Eşimin ailesi ile birlikte bir gecekonduda yaşıyoruz. Ancak bundan sonra biz bu bebeklere nasıl bakacağız onu düşünüyorum. Eşimin doğru dürüst işi gücü yok. Bunun için iki ineğimiz vardı onları çocuklarımız masrafı için sattım. Elimizde satacak başka bir şeyimiz kalmadı. Maddi durumumuz iyi değil, devletimizden ve hayırseverlerden bize bebeklerimin mama ve bez masraflarını karşılayabilmemiz için yardım eli uzatmasını istiyoruz."

Dört bebeğinin de sağlıklı dünyaya gelmesine sevindiğini kaydeden baba Mehmet Ali Çağlıyan ise "Baba olmanın heyecanını yaşıyorum ama dördüz babası olmanın heyecanı çok daha farklıymış. Mutlu muyum değil miyim şu anda henüz tam anlayamadım. Heyecanlıyım ve şaşkınım. Çocuklarımı nasıl besleyeceğimi bilemiyorum, çünkü maddi gücüm yok. Evde 9 çocuk oldu. Hayırseverler, çocukların bakımı ve beslenmesinde bize yardımcı olursa çok mutlu oluruz" dedi.