BIST 10.229
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.405,42
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli orada namaz kılamayacak!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 40 kadar il başkanıyla 1 Ekim günü Türkiye-Ermenistan sınırındaki Ani Harabeleri'nde cuma namazı kılmak istemesi anayasa engeline takıldı.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP liderinin bu isteğiyle ilgili olarak, "Toplu gösteri yapmaya kalkarsa anayasa engeline takılır. Bireysel olarak namaz kılacaksa temiz bir mekan bulup namaz kılabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Cer Modern Sanat Merkezi'nde Dünya Turizm Günü dolayısıyla gerçekleştirilen Turizm Profesyonelleri Buluşma Programı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Günay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 40 kadar il başkanıyla 1 Ekim günü Türkiye- Ermenistan sınırındaki Ani Harabeleri'nde cuma namazı kılacağı yönünde açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Bireysel olarak namaz kılacaksa temiz bir mekan bulup namaz kılabilir. Toplu gösteri yapmaya kalkarsa sanıyorum ki anayasa ve siyasi partiler yasası engeline takılır. Bireysel olarak hakkını kullanmasına saygı duyarım" dedi.

Bakan Günay, Dünya Turizm Günü ile ilgili olarak ise, "Dünyada turizmin sürdürülebilir olmasının temel kuralı doğayı korumak. Bu dikkat içinde turizm yapmaya çalışıyoruz. Türkiye dünyanın ilk 10 ülkesinin arasında yükselen bir çizgi izliyor. Doğayı, tarihi ve çevreyi koruyarak turizm yapmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.