BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri'de yeni esnaf sitesi kuruluyor

Kayseri'de hafriyatçılar ve iş makinesi çalıştıran firmalar aynı çatı altında hizmet vermek için esnaf sitesi kuracak.

Abone ol

Kayseri'de faaliyet gösteren hafriyat işleri yapan ve iş makineleri çalıştıran firmalar, esnaf sitesi kuracak.

Kayseri Hafriyatçılar ve İş Makinecileri Derneği (KAHİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cahit Özden, uzun süren çalışmaların ve istişarelerin sonucu olarak dernek üyeleri ile beraber esnaf sitesi kurmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

2009 Temmuz ayında kurdukları dernek ile hafriyat ve iş makineleri firmalarını bir araya getirdiklerine değinen Özden, derneğin kuruluş amacının üyeler arası dayanışmayı sağlamak için lokal açmak, sosyal ve kültürel tesis kurmak olduğunu ve bu yönde gerekli fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını kaydetti.

80 bin metrekare

KAHİMDER olarak kısa sürede büyük bir mesafe kaydettiklerini dile getiren Özden, 2010 yılı başında planlamaya aldıkları Kayseri Hafriyatçılar ve İş Makinecileri Sitesi için bir kooperatif kurduklarını belirtti.
Kooperatif olarak arsa teminini gerçekleştirdiklerini ifade eden Özden, 80 bin metrekarelik bir alan üzerine yapılacak sitenin ön projesinin hazırlandığını ve yıl sonuna kadar arsa alımını tamamlayarak sitenin inşasına başlanmasını planladıklarını söyledi.