BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'ya yatırım yapan kazanır!

The Boston Consulting Gruop'un yayımladığı 'Hangi kentlerde yatırım yapan kazanacak' raporu Adanalı yatırımcıları sevindirdi.

Abone ol

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Hakan Çelik, küresel danışmanlık şirketi The Boston Consulting Group'un (BCG) ‘Hangi kentlerde yatırım yapan kazanacak?’ konulu raporunda Türkiye’den Adana’nın da bulunmasını sürpriz olmadığın söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, genç işadamları olarak Adana’nın potansiyeline inandıklarını belirterek, “Her fırsatta dile getirdiğimiz bir gerçeğin BCG raporunda yer alması bizi sevindirdi ama sürpriz olmadı” dedi.
Hakan Çelik, gelişmekte olan ülkelerin 1000 kentini inceleyen BCG’nin Adana’yı Türkiye’de yatırımcısına kazandıracak 9 ilden biri olarak belirlediğini, bu durumun kentin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Adana yeni bir dönemde

Adana’nın tarımdan enerjiye, sanayiden hizmet sektörüne yeni bir döneme girdiğini belirten Çelik, “BCG’nin Adana’da gördüklerini yatırımcılarımızın da görmesini istiyoruz. Coğrafi konumdan iklimsel özelliklere, ulaşım altyapısından insan kaynağına, üniversiteden sanayiye, verimli topraklardan su ve maden potansiyeline hemen her alanda dünyanın gelişmiş kentleriyle rekabet edebilecek bir Adana’mız var. Bu kentte ortak aklı harekete geçirip güçbirliği yapılırsa Adana’yla rekabet edebilecek bir başka kent göremiyorum. BCG raporunun eksikliğini hissettiğimiz motivasyonumuza olumlu katkı sağlamasını diliyorum” diye konuştu.