BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak'ın gururu olmaya aday!

Uşak'ta, çiftçilik yapan ve küçük yaşlardan itibaren maraton yarışlarına merak saran 24 yaşındaki Akın Yeniceli, başarıdan başarıya koşuyor.

Abone ol

Uşak'ta ailesiyle birlikte köyde çiftçilik yapan ve küçük yaşlardan itibaren uzun mesafeli maraton yarışlarına merak saran 24 yaşındaki Akın Yeniceli, 6 ay içinde ferdi olarak katıldığı üç ayrı yarı maraton yarışlarında da derece yapmayı başardı.

Uşaklı eski milli atlet Ali Yılmaz’ın desteği ile haftada 6 gün antrenman yapan Akın Yeniceli son katıldığı yarışta 1 saat 21 dakika derecesiyle 8. oldu.

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Corum köyünde yaşayan Akın Yeniceli, yaklaşık 6 ay önce katıldığı Mersin Yarı Maratonu'nda bin 700 sporcu arasında 21 kilometreyi 1 saat 35 dakikada koşarak dikkat çekmişti. Bu yarış sonrası eski milli atlet Ali Yılmaz’ın desteği ile antrenmanlara başlayan Akın, 26 Eylül 2010 tarihinde katıldığı sn yarı maratonda 8. olarak para ödülü aldı. Haftada 6 gün Uşak Bir Eylül Stadyumu’nda antrenman yaparak yarışlara hazırlanan Akın’ın en büyük hedefi Aralık ayında yapılacak Mersin Tarsus yarı maraton yarışmasında bir saat 17 dakika koşarak ilk 3’e girmek.

Katıldığı ilk yarı maraton yarışmasından sonra bir yakınının kendisine sponsor olduğunu Uşak Valisi Özdemir Çakacak ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün de desteğini aldığını söyleyen Akın Yeniceli, ilk arıştaki 1 saat 35 dakikalık derecesini 19 Mayıs tarihinde Samsun’da 1 saat 24 dakika ve 26 Eylül tarihinde son katıldığı İsmail Akçay yarı maraton yarışmasında ise 1 saat 21 dakika olarak geliştirdi.

Haftanın 6 günü antrenör Ali Yılmaz nezaretinde Uşak Bir Eylül Stadyumu’nda antrenman yaptığını ve antrenman günleri Kalfa Koruluğu’nda kaldığını belirten Akın Yeniceli; ”Küçük yaşlardan itibaren köyde koşmaya başladım. Traktörlerle ve çoban köpekleri ile yarış yapardım. Sonra yarı maraton koşularına katılmaya karar verdim. Katıldığım üç yarışmada da derecemi geliştirdim. İlk yarışa hiçbir destek almadan katıldım. Sonraki iki yarışa ise antrenman yaparak katıldım ve bir saat 35 dakikalık derecemi bir saat 21 dakikaya kadar geliştirdim. Son yarışta 8. sırada yer alarak para ödülü aldım. Şimdi hedefim Aralık ayında Mersin Tarsus’taki yarı maratonda ilk üç içerisine girmek.

Tarsus’ta bir saat 20 dakikanın altına inebilirsem Milli Takım’da da yer alabilirim. Köyde çiftçilik yaparak kendi başıma başladığım bu sporu destek verilmesi halinde profesyonel olarak devam etmek istiyorum. Uşak’ta atletim kulübü olmadığı için zorlanıyoruz. Bir kulüp kurulması halinde benim gibi maraton yarışlarına katılabilecek sporcular çıkacaktır”
dedi.

Akın Yeniceli'nin antrenörü Ali Yılmaz ise Akın'ın katıldığı 3 yarıştaki performansının herkesi heyecanlandırdığını ifade ederek, ''Maraton sabır isteyen çok zorlu bir yarıştır. Atletlerin belirli mesafede koşabilmesi için iyi bir taktikle yönlendirilmesi ve sürekli çalışması lazım. Akın, 6 ay öncesine kadar kendi kas gücüyle, tek başına köyde yaptığı antrenmanla koşmuş. Biz onu ilk yarışta elde ettiği bir saat 35 dakikalık derecesi ile tanıdık. Kendisine yardımcı olmak için bir antrenman programı yaptık. Kısa sürede de derecesini 14 dakika geliştirdi.

Aralık ayına kadar aynı tempoda çalışmaya devam edip bir saat 20 dakikanın altına inmeye çalışacağız. Son katıldığı yarışta 8. olması kendisini de hırslandırdı. Akın’ın ve bu dalda kendisini geliştirmek isteyen gençlerimiz için bir kulüp kurulmasını istiyoruz. Bir kulüp olması halinde daha düzgün beslenme, antrenman programları uygulama fırsatımız olur. Akın dışındaki gençlerimizi de daha kolay keşfederek yarışlara hazırlarız”
dedi.