BIST 10.254
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.408,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muş polisi ev hanımlarını bilgilendirdi

Muş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu ekipleri, kapı kapı gezerek çıkabilecek olaylara karşı vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Abone ol

Muş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu ekipleri, kapı kapı gezerek olaylara karşı halkı bilinçlendiriyor.

Toplum Destekli Polislik Bürosu ekipleri, 'Mahallene Sahip Çık' projesi kapsamında pilot bölge seçtikleri merkeze bağlı Yeşilce köyünde çalışmalara başladı. Proje kapsamında evleri gezen bayan polisler, ev hanımlarını bilinçlendirecek. Yeşilce köyündeki evleri gezen bayan polisler, bayanlara ağırlıkta dolandırıcılık ve hırsızlık olayları konusunda uyarılarda bulundular.

Ev hanımlarına uyarıların yer aldığı broşür de dağıtan polisler, onların sorularını da cevaplandırdılar. Evlerin yanı sıra tandır evlerini de ziyaret eden polislerin uyarılarını can kulağıyla dinleyen bayanlar, böyle bir uygulamanın ilk defa yapıldığını ve isabetli bir karar olduğunu söylediler.

Daha önce evine broşür gönderildiğini belirten Cahide Işık isimli ev hanımı, broşüre baktığını ama ciddi bir şey anlamadığını ifade etti. Polislerin gelip anlattıkları sayesinde çok güzel bilgiler öğrendiklerini vurgulayan Cahide Işık, yapılan uyarıları dikkate alacaklarını kaydetti.

Hırsızlık ve dolandırıcılık konusunda polislerin kendisini uyardığını dile getiren Özlem Yılmaz ise, uyarılar sayesinde almadıkları tedbirleri bundan sonra almaya dikkat edeceklerini söyledi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, 'Mahallene Sahip Çık' projesi kapsamında il merkezindeki mahallelerle polisin kontrolünde bulunan köylerde vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, halkın huzurunu ve güvenini sağlamak amacıyla çalışmalar yapan görevlilere vatandaşın da yardımcı olmalarını gerektiğini kaydettiler.